2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több száz embert meghalt az árvíz miatt Indiában

Hirdetés

Több száz embert meghalt az árvíz miatt Indiában

Legalább 324 ember életét vesztette a dél-indiai Kerala tartományban történt árvíz miatt, írja a BBC a helyi tartományi vezetőre hivatkozva. A heves esőzések miatt kialakult árvíz miatt 200 ezer ember maradt fedél nélkül. A legtöbb halálos áldozatot az eső miatti földcsuszamlások okozták.

Az árvíz miatt lezárták a helyi repteret, és több száz katonai egységet, helikoptert és mentőcsónakokat küldtek a katasztrófa súlytotta övezetbe. Pinarayi Vijayan tartományi vezető szerint minden gát átszakadt, a vízerőművek elmerültek, és az ezeket működtető gépezetek is súlyosan megrongálódtak. Hozzátette, hogy a katasztrófa elkerülésében az sem segített, hogy a szomszédos Tamil Nadu tartomány gátján nem kezdték átengedni a vízet, amiért a helyi vezetőket hibáztatja.

Kerala tartományon keresztül 41 folyó ömlik az Arab-tengerbe, és ehhez hasonló állapotokra 100 éve nem volt példa. Hivatalos adatok szerint jelenleg 223 ezer embert kénytelenek elszállásolni mindössze 1500 segélytáborban. Ráadásul az áradás veszélyezteti a helyi tea-, gumi-, kávé- és fűszeripart is. A turisták körében is népszerű tartomány minden iskoláját bezárták, bizonyos helyeken pedig a turistákat is kitiltották biztonsági okokból. 

Hirdetés

Az indiai belügyminisztérium közlése szerint az júniusi monszunidőszak kezdete óta 930-an haltak meg az országban.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/17/tobb_szaz_embert_meghalt_az_arviz_miatt_indiaban/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas követ dobott a vízbe a Köpcös ügyvédje

Mexikó egykori első számú drogbárója, a Köpcös (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmán ügyvédje az …