2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Több ezren tüntettek Nicaraguában, hogy szabadon engedjék a foglyokat

Hirdetés

Több ezren tüntettek Nicaraguában, hogy szabadon engedjék a foglyokat

Több ezer ember gyűlt össze szombaton Managuában és Nicaragua más városaiban, hogy az április óta tartó, 300 életet követelő tiltakozásokon letartóztatott emberek szabadon bocsátását követeljék – írja az MTI.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a managuai tiltakozáson csak kisebb incidensek voltak az arcukat jobbára eltakaró tiltakozók és a rendfenntartó erők között.

A fogva tartottak, akik elengedését követelik, többnyire diákszervezetek vezetői, földművesek vagy civil szervezetek aktivistái, akiket a hatóságok terrorizmussal vagy szervezett bűnözéssel vádolnak.

Hirdetés

“A politikai foglyokért vonultunk utcára, hogy a szabadon engedésüket követeljük” – mondta az AFP-nek az egyik szervező, aki szintén kendővel takarta el az arcát. “Ez a kormány úgy döntött, hogy elnyomja a diákságot. Azért jöttünk, hogy közüljük a kormánnyal, takarodnia kell” – mondta.

León, Juigalpa és Matagalpa városában és volt tiltakozás. Matagalpában kormányhű fegyveresek rálőttek a tömegre, de nem tudni, vannak-e áldozatok.

    Nicaraguában áprilisban kezdődtek tüntetések, akkor még csak a kormány társadalombiztosítási tervei, a bejelentett nyugdíjcsökkentés és nyugdíjkorhatár-emelés ellen. Bár erről a kormányzat azóta letett, a tiltakozók most már a 11 éve hatalmon lévő Daniel Ortega elnök távozását követelik. Korrupcióval és nepotizmussal vádolják Ortegát, aki szerintük feleségével, Rosario Murillo alelnökkel együtt diktatúrát épített ki a latin-amerikai országban.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/12/tobb_ezren_tuntettek_nicaraguaban_hogy_szabadon_engedjek_a_foglyokat/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar kezdeményezésre védené az EU a nemzeti kisebbségeket

Magyar kezdeményezésre védené az EU a nemzeti kisebbségeket

Az Európai Parlament (EP) szeretné az egész EU-ra érvényesen meghatározni, hogy minimálisan milyen jogok illetik …