2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Terrortámadások miatt 4 év börtönt kapott egy cseh nyugdíjas

Hirdetés

Terrortámadások miatt 4 év börtönt kapott egy cseh nyugdíjas

Négyéves börtönre ítéltek Prágában terrorista támadások miatt egy cseh nyugdíjast: a 71 éves Jaromír Balda 2017 nyarán Mladá Boleslav mellett kétszer is fákat döntött a vasúti sínekre, hogy vonatszerencsétlenséget idézzen elő. Mindkétszer hibás cseh nyelven írt fenyegető röplapokat hagyott maga mögött a környéken, amikkel muzulmán bevándorlókat akart felelőssé tenni a balesetért.

A szerelvények ugyan mindkét esetben nekiütköztek a sínre döntött fának, de sérülés nem történt, csak anyagi kárt okozott a két baleset, jelenti az MTI.

Jaromír Balda az első cseh állampolgár, akit terrorizmusért ítéltek el Csehországban – mutatott rá Martin Bíly ügyész a bírósági döntés után tartott sajtóértekezletén. A hatályos törvények szerint akár 15 évet is kaphatott volna, de pszichiátriai betegsége miatt az ügyész beérte négyéves büntetéssel. Balda a börtön mellett pszichiátriai kezelést is kap majd.

Hirdetés

A bíró szerint Jaromír Balda egyértelműen vétkes, mert tettére hosszabb időn át készülődött, mindent előre jól eltervezett, és a hozzá vezető nyomokat is megpróbálta eltüntetni. Balda a cseh sajtó szerint a szélsőségesnek minősített Tomio Okamura képviselőházi alelnök által vezetett Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom híve, amelyet anyagilag is támogat, bár maga nem tagja a mozgalomnak. Okamura már korábban elhatárolódott az ügytől.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/01/14/csehorszag_terrorizmus_vonatszerencsetlenseg_nyugdijas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …