2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Társát próbálta menteni, hősként halt meg három ukrán katona

Hirdetés

Társát próbálta menteni, hősként halt meg három ukrán katona

Három ukrán katona életét vesztette a Donyec-medencei harcokban, miközben egy sebesült társukat próbálták kimenekíteni a tűzharcból – jelentette szerdán a kijevi hadműveleti parancsnokság sajtószolgálata.

A Facebookon közzétett közleményben a parancsnokság megfogalmazása szerint a katonák hősi halált haltak a Donyeck megyei Sztvitlodarszk város környékén folyó tűzharcokban.

Egyikük a sebesülése után élesített egy kézigránátot, hogy ne kerüljön fogságba, és megsemmisítse az esetlegesen rátaláló ellenséget, de mielőtt végrehajtotta volna a tervét, belehalt sérüléseibe.

– írta a parancsnokság beszámolójában.

Hirdetés

A katonák holttesteit a keresőcsapat tagjai megtalálták, de nem tudták elvinni a helyszínről az oroszbarát szakadárok heves támadásai miatt.

A kijevi parancsnokság cáfolta, hogy diverzáns csapat tagjai lettek volna az elesett katonák. Ezt állítólag a közleményben egy nem megnevezett orosz hírportál állította. “Az ellenség továbbra is igyekszik manipulálni a közvéleményt és lejáratni az ukrán fegyveres erőket” – jegyezte meg a parancsnokság sajtószolgálata. 

Szerdán ezt megelőzően a parancsnokság arról adott hírt, hogy a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus térségében gyakorlatozás közben életét vesztette egy katona. Egy robbantásos gyakorlat közben repeszek találták el a fején és a nyakán. Kórházba szállítás közben megállt a szíve, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. 

A harcok a húsvéti ünnepek viszonylagos nyugalma után újult erővel csaptak fel az elmúlt hetekben a Donyec-medencében. Kijevi források arról számolnak be, hogy egyre többször vetnek be a szakadárok nehéztüzérséget – főként 120 milliméteres aknavetőket – az ukrán katonák állásai ellen. Szerdán szokásos reggeli közleményében a kijevi hadműveleti parancsnokság arról számolt be, hogy a megelőző napon a szakadár erők összesen 63-szor nyitottak tüzet a katonák állásaira, a támadásokban egy katona esett el és hét sebesült meg. Rajtuk kívül két polgári személy életét követelte egy aknarobbanás Luhanszk megyében. A parancsnokság közlése szerint szakadárok telepítették a civilek halálát okozó robbanószerkezetet.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2017/05/03/tarsat_probalta_menteni_hoskent_halt_meg_harom_ukran_katona/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Trumpról nevezték el Izrael legújabb telepét

Trumpról nevezték el Izrael legújabb telepét

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre …