2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tarkóra kulcsolt kézzel térdepeltettek tüntető francia diákokat rohamrendőrök – fotó, videó

Hirdetés

Tarkóra kulcsolt kézzel térdepeltettek tüntető francia diákokat rohamrendőrök – fotó, videó

Eleinte csak az üzemanyagadó emelése ellen kezdtek tüntetni Franciaországban, de aztán a demonstrálók tömegei egyre inkább szétváltak egymástól, és a sárgamellényes tüntetésből a vidéki városokban élő középosztály általános sztrájkja lett. A francia kormány hiába fújt visszavonulót, és jelentette be, hogy befagyasztja az üzemanyagadót, a tüntetések folytatódtak, szombaton országszerte 89 ezer biztonsági mozgósítanak a demonstrációk miatt.

A tiltakozásokból a diákok is kivették a részüket: voltak, akik csak békésen tüntettek, és voltak, akik a sárgamellényesek egy radikális csoportjához hasonlóan rongálásba kezdtek.

A Párizs melletti Mantes-la-Jolie gimnazistái csapatokban járták a várost, és felgyújtották az útjukba kerülő autókat és szemeteseket. A rendőrség erre válaszul összesen 153 fiatalkorú ellen intézkedett, de nem akárhogyan: szinte az egész világot bejárta az a felvétel, amelyen rohamrendőrök a földön térdeltetnek több tucatnyi diákot, akik a kezüket a tarkójukra kulcsolva hallgatják a vezényszavakat – írja a The Local.

A felvételen hallatszik, ahogy az egyik rendőr épp azt mondja:

Hirdetés

így néz ki egy osztály, amelyik jól viselkedik.

© AFP / Céline Agniel

© AFP / Céline Agniel

A helyi rendőrség vezetője a Le Parisiennek azt mondta, parancsot kaptak arra, hogy tartóztassák le a zavargókat. Szerinte az akció során senki nem sérült meg, és senkit nem fenyegettek, így semmi törvényellenes nem történt.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181207_Tarkora_kulcsolt_kezzel_terdepeltettek_tunteto_francia_diakokat_rohamrendorok__foto_video#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lavina sodort el túrázókat Svájcban

Egy túrázó meghalt, amikor vasárnap elsodorta a lavina az Alpokban, Svájc délnyugati részében – írja …