2019. február 20., szerdaMa Álmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.20. Álmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Savval támadt az orosz nő egy nicaraguai papra

Hirdetés

Savval támadt az orosz nő egy nicaraguai papra

Savval támadtak egy 59 éves nicaraguai papra. Az eset az ország fővárosának, Manguának a legnagyobb katedrálisában történt. Miguel Guevara éppen misét tartott, amikor egy orosz állampolgárságú nő rárontott. A megsebesített atyát kórházban kezelik, súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán, a karján és a vállán.

A hívek visszatartották a nőt, és a rendőrség megérkezésééig bezárták egy szobába. A rendőrség egyelőre vizsgálja a támadás lehetséges indítékait, de a helyi média szerint az asszony egy olyan pólót viselt, amelyen egy magzat az anyaméhben obszcén mozdulatot tesz.

Hirdetés

Bár természetesen gyanítható, hogy a nő fanatikus volt, vagy zavart, de a BBC cikke emlékeztet arra is, hogy Nicaraguában a kormány és az egyház között nagyon feszült a viszony. Az országban most éppen a kis állam elmúlt négy évtizedét mindvégig meghatározó baloldali szandinista erők uralkodnak, egészen pontosan az a veterán politikus, Daniel Ortega, aki 1979-ben kirobbantotta a forradalmat. A politikust azóta sokféle nemzetközi szervezet is több bűncselekménnyel megvádolta, de az elmúlt tíz évben ismét ő került hatalomra.

Az országban nagyon sok tüntetés volt az elmúlt fél évben, és a kialakult zavargásokban több száz ember halt meg. Ortega azzal vádolta az egyházat, hogy támogatja az “ellene lázadó majmokat”, ahogy kedvesen nyilatkozott a népéről a vezető.

A tüntetők valóban sokszor templomokban kerestek menedéket a rendőrség elől. Olyan esetek is akadtak, amikor a kormányhoz hű erők szabályosan megostromoltak templomokat. 

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/06/savval_tamadt_az_orosz_no_egy_nicaraguai_papra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megvonták a brit állampolgárságot a lánytól, aki most akarna hazatérni az Iszlám Államtól

Megvonták a brit állampolgárságot a lánytól, aki most akarna hazatérni az Iszlám Államtól

Megvonta a brit állampolgárságot a brit belügyminisztérium attól a fiatal nőtől, aki négy éve két …