2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Savban oldhatták fel a meggyilkolt újságíró holttestét

Hirdetés

Savban oldhatták fel a meggyilkolt újságíró holttestét

A kormányközeli Sabah török napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, feltételezhetően savban oldották fel a Törökország szaúd-arábiai konzulátusán októberben meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi holttestét, a maradványokat pedig vélhetően a konzul házának csatornalefolyójába dobták.

A csatornából vett mintavétel során talált savmaradványok alapján a nyomozók arra következtettek, hogy a maró anyag által részben feloldódott holttestet a gyilkosok ide dobták – folytatja a Sabah.

A Sabah napilap már november 5-én – szintén névtelen forrásokra hivatkozva – megírta:

Szaúd-Arábia a gyilkosság után egy vegyészt és egy toxikológust küldött Isztambulba azzal a feladattal, hogy megszabaduljanak a holttesttől, és hogy eltüntessék a nyomokat.

Hirdetés

Recep Tayyip Erdogan török elnök a Washington Postban (amelynek Hasogdzsi is a munkatársa volt) november 2-án közölt véleménycikkében “a legmagasabb szaúdi köröket” vádolta a gyilkosság megrendelésével.

A törökországi sajtó kormányhoz közeli része és a török hatóságok magukat megnevezni nem kívánó tagjai továbbra is arra gyanakodnak, hogy

az ügyben érintett a sivatagi királyság befolyásos trónörököse, Mohamed bin Szalmán is.

Október végén az isztambuli ügyészség megerősítette Hasogdzsi meggyilkolását és a holttest feldarabolását is.

Hasogdzsit október 2-án gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán, ahova azért ment, hogy iratokat intézzen közelgő esküvőjéhez. A szaúdi hatóságok eleinte azt állították, hogy a Szaúd-Arábiával szemben kritikus, egy éve az Egyesült Államokban élő újságíró elhagyta az épületet, és utána tűnt el. Mintegy két héttel később viszont azzal álltak elő, hogy Hasogdzsi dulakodás közben halt meg a konzulátuson. A török hatóságok szerint azonban előre kitervelt módon meggyilkolták.

Forrás:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181110-feltetelezhetoen-savban-oldottak-fel-a-meggyilkolt-ujsagiro-holttestet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Muszlim terroristák robbantottak Mogadishuban, 17 halott

Támogatóinknak köszönhetően minden tüntetést élőben közvetítettünk az elmúlt fél évben. Támogass te is! Felrobbant egy …