2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rejtélyes körülmények között nyoma veszett a WikiLeaks-alapító kollégájának

Hirdetés

Rejtélyes körülmények között nyoma veszett a WikiLeaks-alapító kollégájának

Három hete semmit nem tudni a WikiLeakset alapító Julian Assange társáról, a kiberbiztonsági szakértőként dolgozó Arjen Kamphuisról. A szakember az észak-norvégiai Bodo városában bérelt hotelszobát, akkor tűnt el, amikor kijelentkezett onnan. A WikiLeaks szerint Kamphuis agusztus 22-én repült volna a Bodotól nagyjából 700 kilométerre lévő Trondheimből.

A két város közti távolságot Kamphuis vonattal tette meg, ez a portál szerint hozzávetőlegesen 10 órányi utazást jelent, de a férfi sem közben, sem a vonatút után nem jelentkezett – ebből azt gyanítják, hogy Kamphuisszal a szerelvényen vagy még Bodóban, útban a pályaudvar felé történt valami.

A norvég rendőrség közben nyomozást indított, erről a hatóságok szóvivője, Tommy Bech nyilatkozott a francia AFP hírügynökségnek, hozzátéve, hogy semmilyen nyomuk nincs, ami közelebb vihetné őket Kamphuishoz. Azt ugyanakkor kijelentette: nem spekulálnak, és nem gyártanak elméleteket a férfi eltűnésével kapcsolatban.

A nemzetközi oknyomozó portál, a WikiLeaks az utóbbi években számtalanszor tett közzé olyan információkat, amelyek kényelmetlenül érinthettek nagynevű szervezeteket. Néhány éve az amerikai hadsereg fogvatartási szabályzatával kapcsolatos dokumentumokat publikáltak, nem egyszer pedig titkos iratokat is kiszivárogtattak.

A portál alapítója, Julian Assange jelenleg Ecuador londoni nagykövetségén él, igaz, már nem túl sokáig: ki akarják onnan rakni.

(via DW)

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20180903_Rejtelyes_korulmenyek_kozott_nyoma_veszett_a_WikiLeaksalapito_kollegajanak#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brexit: az anglikán egyház imát és teát javasol a tagság megszűnéséhez

A Brexit körüli káosz kapcsán az anglikán egyház azt javasolja híveinek, hogy tea mellett cseréljenek …