2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rászabadultak egy transznemű gyerekre a Facebookon, bezárták az iskolát

Hirdetés

Rászabadultak egy transznemű gyerekre a Facebookon, bezárták az iskolát

Két napra bezártak egy vidéki oklahomai iskolát, mert egy 12 éves transznemű gyerekkel kapcsolatban a Facebookon elszabadult a pokol, és egyesek veréssel fenyegették, meg arról fantáziáltak, hogy meg kellenne késelni.

Az őrület azután szabadult el, hogy a gyerek az iskola lány wc-jét kezdte használni.

Erről a Facebookon, az iskolába járó gyerekek szülei egy zárt Facebook-csoportban kezdtek beszélni, majd vitatkozni. A gyerekre egyesek nem ő-ként, hanem egy dologként és az-ként hivatkoztak, mint valami tárgyra. Később valaki a zárt csoportot nyilvánossá tette, így egy idő után olyan emberek is kommentelni kezdtek, akik nem is ott élnek, hanem egy másik államban. Ennek megfelelően a hangnem is végkép eldurvult.

A gyerek szülei szerint ijesztő volt, és a gyereket is megfélemlítette az a gyűlölethullám, ami érkezett a kommentelők felől. Ezután az iskolakerület munkatársai beszéltek a helyi seriffel, ő kérte, hogy zárják be az iskolát.

Hirdetés

A helyi LMBT közösség még egy kis tüntetést is szervezett az iskola elé, majd az iskola vezetői leültek a szülőkkel is, és szerdán már a gyerek is mehetett iskolába. Később aktivisták és más szülők levelet írtak a Facebookos szülői csoportnak, hogy álljanak ki, és mutassák meg, hogy elítélik az erőszakot, és hogy a gyerek mellett kiállnak ők is.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/15/raszabadultak_egy_transz_nemu_gyerekre_a_facebookon_bezartak_az_iskolat/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas követ dobott a vízbe a Köpcös ügyvédje

Mexikó egykori első számú drogbárója, a Köpcös (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmán ügyvédje az …