2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin szerint nincs bizonyíték a vegyi fegyver használatára Szíriában

Hirdetés

Putyin szerint nincs bizonyíték a vegyi fegyver használatára Szíriában

Mielőtt Putyin mondandójára rátérnénk, nézzék, mire nincs szerinte bizonyíték. (Brutális képsorok, inkább ne is nézzék. Tényleg.)

Az orosz elnök szerint az Egyesült Államok megsértette a nemzetközi jogot, mert anélkül mért katonai csapást Szíriára, hogy bebizonyosodott volna, a vegyi fegyvert a szíriai kormányerők vetették be.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mir televíziós csatornának adott interjújában azt is mondta, „hogyan reagáltak a NATO-szövetségesek? Mindegyik bólogat, mint a kínai bólogató szobrocskák, semmit sem elemezve abból, ami történik. Hol vannak a bizonyítékok, hogy a szíriai csapatok vegyi fegyvert alkalmaztak? Nincsenek. De a nemzetközi jogot megsértették. Ez nyilvánvaló tény. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazása nélkül csapást mértek egy szuverén országra. És annak ellenére, hogy a nemzetközi jogot nyilvánvalóan megsértették, ezzel mindenki egyetért, ezt mindenki elfogadja, bólogatni kezd és támogatja” – idézi Putyint az MTI.

Hirdetés

Ez azért is érdekes, mert egy amerikai vizsgálat szerint az oroszok tudtak arról, hogy Szíria vegyifegyver-támadásra készült, és arra is bizonyítékot találtak, hogy bár a támadásban nem vettek részt az oroszok, de jelen voltak, ugyanis egy orosz drón végig megfigyelés alatt tartotta a támadás célpontját, majd azt a kórházat, ahová az áldozatokat szállították. Ezt a kórházat a drón távozása után egy orosz gyártmányú, ám egyelőre ismeretlen felségjelű vadászgép bombázta le.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2017/04/12/putyin_bizonyitek_trupm_vegyi_fegyver_tomahawk_sziria/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem csökken a feszültség Irán-ügyben, amerikai és francia diplomaták utaznak a térségbe

Közel-keleti és európai körútra indul Brian Hook, az Egyesült Államok iráni különmegbízottja  – jelentette be …