2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Özönvízszerű esőzés érte el New Orleanst, hurrikánra készülnek

Hirdetés

Özönvízszerű esőzés érte el New Orleanst, hurrikánra készülnek

New Orleansban szükségállapotot hirdettek, az Egyesült Államok déli tagállamaiban áradásokra és hurrikánra készülnek, írja az MTI.

Hirdetés

LaToya Cantrell, New Orleans polgármestere szerdán este hirdetett szükségállapotot, miután a louisianai nagyvárost elöntötte az özönvízszerű esőzés. New Orleansban – amelyet 2005-ben csaknem teljesen tönkretett a Katrina hurrikán –

napok óta zuhog az eső, szerdán az egyik városnegyedre három óra leforgása alatt több mint 250 milliméternyi csapadék hullott.

New Orleans is flooding — and there’s a potential hurricane coming this weekend https://t.co/tysAsbVH2I pic.twitter.com/oiXqsMW7nu

— TIME (@TIME) July 10, 2019

A városban megbénult a forgalom, a tisztségviselők arra szólították fel az ott élőket, hogy maradjanak otthon, de előtte még legalább három napra elegendő élelmet és vizet vásároljanak. John Bel Edwards, Louisiana kormányzója az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett.

380-400 milliméternyi csapadékra számítanak, az állam több nagyvárosában megkezdték a felkészülést az esetleges mentési munkálatokra. A kormányzó figyelmeztetett arra is, hogy New Orleansban a Mississippi-folyótól védő gátak átszakadhatnak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/07/11/new_orleans_esozes_hurrikan_szuksegallapot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán nem jelöl nőt EU-s biztosnak

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk. Támogass te is! Orbán Viktor magyar …