2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Öt év börtönt is kaphat Trump volt ügyvédje

Hirdetés

Öt év börtönt is kaphat Trump volt ügyvédje

New York-i államügyészek szerint négy és öt év közötti börtönbüntetést is kaphat Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen az állami irányelvek szerint, azonban nincs kizárva, hogy a korábbi vádalkuk és kompromisszumok miatt ennél enyhébb büntetést kap majd – írja a New York Times.

Az elmúlt időszakban Cohen az egyik legnagyobb fenyegetéssé vált Trump elnökségére, november végén például beismerte, hogy félrevezette a kongresszust, és nem mondott igazat Robert Mueller különleges ügyész csapatának sem a Trump 2016-os elnökválasztási kampányának és az oroszoknak az esetleges összejátszását vizsgáló ügyben.

Az ügyvéd akkor bevallotta, korábban mind a kongresszus különleges vizsgálóbizottsága, mind a Mueller-bizottság előtt 2017-ben azt mondta: 2015-ben és 2016-ban egy Trump-torony moszkvai felépítéséről tárgyalt, de 2016 januárjában a tárgyalásokat az amerikai elnökválasztási kampány miatt megszakította. Kiderült azonban, hogy

Hirdetés

az üzleti tárgyalások 2016 januárjában mégsem szakadtak meg.

Cohen ellen egy manhattani szövetségi bíróságon nyolc rendbeli bűncselekmény miatt, köztük

  • a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért
  • és a kongresszus különleges vizsgálóbizottságának félrevezetéséért emeltek vádat.

Az ügyvéd, aki több mint egy évtizeden keresztül volt Trump legbizalmasabb ügyeinek egyik intézője, a bíróságon bűnösnek vallotta magát mind a nyolc vádpontban, és elismerte a kampányfinanszírozási törvény megsértését is. Cohen vádalkut kötött és együttműködést ígért a Mueller-bizottsággal a várható enyhébb büntetés reményében.

Cohen ügyvédjei éppen emiatt arra kérték az ügyben eljáró bírót, hogy ne küldje börtönbe védencüket. Kiemelték, hogy a férfi mindent megbánt, az életét pedig tönkretette a Trumppal való kapcsolata, így nem akart már mást, csak bevallani a bűneit, leülni az esetleges büntetést és tiszta lappal újrakezdeni.

A New York államban létező irányelvek értelmében Cohennek négytől öt évig terjedő börtönre kell számítania a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért, és akár hat hónapot is kaphat a vizsgálóbizottság félrevezetéséért.

A végső döntés ugyanakkor az ügyben eljáró bíró kezében van, Cohennek pedig van miért bizakodnia: éppen a héten derült ki, hogy Robert Mueller nem záratná börtönbe Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadóját, a hamisan tanúzó Michael Flynnt.

Trump korábban már ostorozta volt ügyvédjét, és a legutóbbi beismerő vallomás után is hazugnak nevezte Cohent.

Gyenge ember és nem is túl okos. Nagy börtönbüntetés elé néz, és most megpróbál kisebb börtönbüntetést elérni, ezért kitalálta ezt a történetet.

– mondta az elnök, aki az oroszországi Trump-toronnyal kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy egy lehetőség volt, de végül nem élt vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/08/michael-cohen-donald-trump-ugyeszseg-ugyved-bortonbuntetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új-zélandi terrortámadás: a titkosszolgálatokat is átvizsgálják

A legmagasabb szintű kormányvizsgálatot rendelték el Új-Zélandon, miután március 15-én egy 28 éves ausztrál férfi …