2019. március 26., keddMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.26. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orbán személyesen tekintette meg a nomád magyarok bevonulását Kirgizisztánban

Hirdetés

Orbán személyesen tekintette meg a nomád magyarok bevonulását Kirgizisztánban

Óriási kereszténydemokrácia-építő tréningen vesz részt egy maroknyi magyar Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Kirgizisztánban. Ott rendezik immáron harmadjára a Nomád Világjátékokat, ahol a magyar miniszterelnök a megnyitón is jelen van, és részben ott, részben később további kereszténydemokrata vezetőkkel találkozik, úgy mint Recep Tayyip Erdogan török, Ilham Aliyev azeri, Nurszultan Nazarbajev kazah és Savkat Mirzijojev üzbég államfő.

A Nomád Világjátékokon egykori szovjet tagállamok és jelenlegi orosz régiók lakosai hagyományos népi sportokban mérkőznek meg egymással szeptember 2. és 8. között a kirgizisztáni Iszik-köl tartományban. 

Orbán a megérkezéséről, és a vendégváró falat bekapásáról videót töltött fel Facebook-oldalára:

Hirdetés

A nap már a verseny előtt sikeresnek tekinthető volt a kereszténydemokrácia jegyében, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter jelentette: Magyarország megfigyelői státust nyert el a Nemzetközi Türk Akadémiában. A hír Biskekből, Kirgizisztán fővárosából érkezett egyenesen.

Orbán a játékokon túl részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában. A témák között valószínűleg a kereszténydemokrácia is felüti a fejét.

Borítókép: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/09/02/orban_szemelyesen_tekintette_meg_a_nomad_magyarok_bevonulasat_kirgizisztanban/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brexit: nem tudjuk hogy sírjunk-e, vagy nevessünk

Brexit: nem tudjuk hogy sírjunk-e, vagy nevessünk

A múlt héten újból fordult a kocka a brit kilépéssel, a brexittel: az Európai Unió …