2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Olyan volt, mint egy gátszakadás, pillanatok alatt mindent elöntött a víz

Hirdetés

Olyan volt, mint egy gátszakadás, pillanatok alatt mindent elöntött a víz

Holtan találtak meg két embert abból a háromból, akik után kutattak a mentőegységek a spanyolországi Mallorca szigetének keleti részén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak rendkívüli áradásokat szerdán. A két újabb áldozat egy hatvan év körüli német állampolgárságú házaspár.

Továbbra is nagy erőkkel keresnek egy 5 éves kisfiút, akinek édesanyja meghalt, miután autójuk elakadt az árvízben. Az asszony 7 éves kislányát még ki tudta menekíteni a járműből, írja az MTI.

Eddig tizenketten haltak meg az áradásokban a szigeten, köztük van egy idős brit házaspár, akik egy taxiban veszítették életüket a sofőrrel együtt.

Hirdetés

Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részén három települést érintett, de a legnagyobb kárt Sant Llorenç des Cardassarban okozta, ahol néhány óra alatt négyzetméterenként több mint 220 liternyi esővíz zúdult le. A spanyol meteorológiai szolgálat adatai szerint Mallorcán a teljes éves csapadékmennyiség négyzetméterenként 600-800 liter közé esik.

A helyiek gátszakadáshoz hasonlították a történteket, mert a víz rendkívül gyorsan, pillanatok alatt borított el mindent, ráadásul olyan nagy erővel, hogy autókat sodort el több kilométerre. Több helyen pedig egymásra tornyozta a kocsikat, amelyeket daruval kellett leemelni egymásról.

Dél-Franciaországban ketten meghaltak

Legalább két ember életét vesztette az egy napja tomboló viharokban Dél-Franciaországban: holttesteikre egy, a tenger által elsodort gépkocsiban találtak rá. A Var megyei prefektúra szerint miután a heves esőzések miatt a Garonette folyó kilépett a medréből, öt gépkocsit sodort magával a tenger felé.

A Garonnette folyó sebessége még csütörtökön is olyan erős volt, hogy a medréből kilépve fákat csavart ki és sodort magával. A megyében egész éjjel heves esések voltak csütörtökre virradóra: a tűzoltókat több mint kétszáz helyre riasztották, 16 embert kellett kimenteniük a vízzel elárasztott épületekből.

(Borítókép: Helyi lakosok próbálják megtisztítani a hordaléktól Sant Llorenc des Cardassart 2018. október 18-án. Fotó: M.LOPEZ / AFP)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/11/olyan_volt_mint_egy_gatszakadas_pillanatok_alatt_mindent_elontott_a_viz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zavaros a Fidesz magyarázata az oroszok szavazati jogáról az Európa Tanácsban

Egyre zavarosabb, mit csináltak a Fidesz képviselői az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) szavazásán, ahol …