2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Német nyelvű antiszemita graffiti okozott felháborodást Párizsban

Hirdetés

Német nyelvű antiszemita graffiti okozott felháborodást Párizsban

Benjamin Griveaux kormányszóvivő is elítélte, hogy gusztustalan antiszemita gyalázkodás jelent meg a „Fény városában”,  s ugyan a bagettező annak a helynek a közelében van, ahol szombaton összegyűltek a francia kormány ellen tüntető sárgamellényesek, a hely társtulajdonosa szerint egyáltalán nem biztos, hogy a tüntetők egyike lehetett az elkövető. „Sárga betűkkel írták fel a feliratot, de ez azzal is magyarázható, hogy a nácik idejében sárga csillagot kellett hordaniuk a zsidóknak” – mondta Gilles Abecassis.

Franciaországban mintegy 600 ezer zsidó él, s Izrael, illetve az USA után ez az ország ad otthont a harmadik legnagyobb zsidó közösségnek. AZ utóbbi években több ezer zsidó hagyta el Franciaországot: megszaporodtak az antiszemita támadások, egyebek mellett egy iskolát, illetve egy kóser szupermarketet ért merénylet. Az elkövetők legtöbbször iszlamista terroristák voltak.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20190210_Nemet_nyelvu_antiszemita_graffiti_okozott_felhaborodast_Parizsban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb republikánus kihívója akadt Donald Trumpnak

Újabb republikánus kihívója akadt Donald Trumpnak

A támogatások révén van lehetőségünk számos anyagot készíteni a csodálatos vidéki Magyarországról. Támogass te is! …