2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem sikerült megállítani a gyilkos robotokat

Hirdetés

Nem sikerült megállítani a gyilkos robotokat

Ausztrália, Dél-Korea, az Egyesült Államok, Izrael és Oroszország továbbra is az önműködő, emberi beavatkozás nélkül is üzemelni képes fegyverrendszerek „előnyeiről” tárgyalna, s egyelőre hallani sem akar tiltásról – adta hírül az Independent.

Pedig a Bizonyos Hagyományos Fegyverekről szóló Egyezmény tagállamainak többsége eközben egy új nemzetközi megállapodás elfogadásán dolgozna, amely megszüntetné a robotrepülőgépek, önműködő tankok, autonóm hadihajók használatát. Egyelőre azonban a fent sorolt államok akadékoskodása miatt még abban sem sikerült megállapodni, mit tekintsenek önműködő fegyverrendszernek.

Szakértők és katonai döntéshozók szerint a „gyilkos robotok” néhány éven belül széleskörűen elterjedhetnek, mivel egyre többet költünk robotikára, a fejlesztések már gőzerővel folynak.

A tiltással huszonhat ország ért egyet, a legújabb csatlakozók között Ausztria, Belgium és Kína is megtalálhatók. Az még nem tiszta, hogy pontosan milyen módon betonoznák be a változást.

Hirdetés

Franciaország és Németország egy kötelező erejű politikai nyilatkozatot látna szívesen, Ausztria, Brazília és Chile viszont azért lobbizik, hogy egy teljesen új nemzetközi megállapodás szülessen az autonóm fegyverek betiltásáról.

Egyesek úgy vélik, a robotok harcmezőre küldése megsérti a genfi egyezményt, a gépek ugyanis definíció szerint képtelenek lennének „az emberiesség elvei” és „a társadalmi lelkiismeret diktátumai” szerint működni.

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20180902_Nem_sikerult_megallitani_a_gyilkos_robotokat#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Trudeau ezidáig azon az állásponton volt, hogy nagyon nehéz lenne anélkül felbontani a 15 milliárd …