2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem engedték be Hongkongba a Financial Times újságíróját

Hirdetés

Nem engedték be Hongkongba a Financial Times újságíróját

A hatóságok nem engedélyezték a Financial Times című brit lap szerkesztőjének, hogy Hongkongba lépjen, jelentette a lap pénteken. Októberben már egyszer elutasították a szerkesztő munkavízumának meghosszabbítására vonatkozó kérelmét is.

Az Ázsia-rovatnak dolgozó Victor Mallet csütörtökön akart Hongkongba belépni, de miután több órán át válaszolt a bevándorlási hatóság tisztjeinek kérdéseire, a határon visszafordították. 

Hongkonggal kapcsolatban egyre nagyobb az aggodalom, hogy egyre inkább romlik a szabad véleménynyilvánítás és a sajtószabadság helyzete a pekingi befolyás miatt. 

A hongkongi kormány szerint azonban a mostani ügynek sem a szabad véleménynyilvánításhoz, sem a sajtószabadsághoz nincsen köze. Pénteken e-mailben küldött nyilatkozatukban azt írták: bármelyik belépési kérelem elbírálásakor a törvény és az aktuális bevándorlási politika figyelembevételével hoznak döntést. 

Hirdetés

Mallet vízumhosszabbításra vonatkozó kérelmét a hatóságok azután utasították el a múlt hónapban, hogy a hongkongi külföldi tudósítók klubjának egy olyan rendezvényét vezette, melyen egy függetlenségi aktivista mondott beszédet.

A rendezvényt mind a pekingi, mind pedig a hongkongi vezetés súlyosan kifogásolta. A hatóságok viszont meg sem indokolták a Mallet vízumával kapcsolatban hozott döntést. (MTI)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/11/09/nem_engedtek_be_hongkongba_a_financial_times_ujsagirojat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Magyarországgal példálózva emlékeztetnek a független sajtó fontosságára osztrák főszerkesztők

Magyarországgal példálózva emlékeztetnek a független sajtó fontosságára osztrák főszerkesztők

Közös közleményben emlékeztetnek a Strache-botrány tanulságaira és a sajtószabadság értékeire osztrák főszerkesztők, akik arról írnak, …