2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem akarják nemzetközi porondra vinni a Hasogdzsi-ügy nyomozását a szaúdiak

Hirdetés

Nem akarják nemzetközi porondra vinni a Hasogdzsi-ügy nyomozását a szaúdiak

Szaúd-Arábia bíróság elé állította a Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolásában bűnös embereket, ezért nincs szükség arra, hogy az ügyet nemzetközi szintre emeljék – jelentette ki csütörtökön a szaúd-arábiai emberi jogi bizottság vezetője Genfben az MTI szerint.

Bandar bin Mohammed al-Ajbán az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának ülésén azt mondta, hogy a szörnyű bűncselekmény és sajnálatos baleset ügyében az elkövetők már három bírósági kihallgatáson vettek részt, nem nevezte meg azonban, kikről van szó.

Határozottan kijelentette viszont, hogy Rijád nem fogadja el a nyomozás nemzetközi szintre emelését, és azt az ország belpolitikai és jogi ügyeibe való beavatkozásnak tekinti.

A török kormányzat a Reuters hírügynökségnek is megküldött közleményében felszólította Szaúd-Arábiát, hogy nevezze meg a Hasogdzsi-ügy vádlottjait és azt, hogy milyen bűncselekményekkel vádolják őket. A török igazságügyi minisztérium pedig közölte, hogy az Interpol nemzetközi rendőrszervezet az ügyben érintett 20 embert tett körözési listára. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/03/14/nem_akarjak_nemzetkozi_porondra_vinni_a_hasogdzsi-ugy_nyomozasat_a_szaudiak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ház méretű sziklatömbök zártak le egy utat Coloradóban

Ház méretű sziklatömbök zártak le egy utat Coloradóban

Egy péntek délutáni sziklaomlás során két óriási sziklatömb lehetetlenítette el a közlekedést egy coloradói úton …