2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nem akarják nemzetközi porondra vinni a Hasogdzsi-ügy nyomozását a szaúdiak

Hirdetés

Nem akarják nemzetközi porondra vinni a Hasogdzsi-ügy nyomozását a szaúdiak

Szaúd-Arábia bíróság elé állította a Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolásában bűnös embereket, ezért nincs szükség arra, hogy az ügyet nemzetközi szintre emeljék – jelentette ki csütörtökön a szaúd-arábiai emberi jogi bizottság vezetője Genfben az MTI szerint.

Bandar bin Mohammed al-Ajbán az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának ülésén azt mondta, hogy a szörnyű bűncselekmény és sajnálatos baleset ügyében az elkövetők már három bírósági kihallgatáson vettek részt, nem nevezte meg azonban, kikről van szó.

Határozottan kijelentette viszont, hogy Rijád nem fogadja el a nyomozás nemzetközi szintre emelését, és azt az ország belpolitikai és jogi ügyeibe való beavatkozásnak tekinti.

A török kormányzat a Reuters hírügynökségnek is megküldött közleményében felszólította Szaúd-Arábiát, hogy nevezze meg a Hasogdzsi-ügy vádlottjait és azt, hogy milyen bűncselekményekkel vádolják őket. A török igazságügyi minisztérium pedig közölte, hogy az Interpol nemzetközi rendőrszervezet az ügyben érintett 20 embert tett körözési listára. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/03/14/nem_akarjak_nemzetkozi_porondra_vinni_a_hasogdzsi-ugy_nyomozasat_a_szaudiak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fidesznek nem okozna gondot, hogy vétójátékos legyen

A Fidesznek nem okozna gondot, hogy vétójátékos legyen

Szerdán szavazhatnak a Fidesz tagságáról az Európai Néppártban. Lehet, hogy felfüggesztik a magyar kormánypárt tagságát, …