2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Négy magyar is felmondott Kárpátalján, miután kikerült a nevük a listázó ukrán oldalra

Hirdetés

Négy magyar is felmondott Kárpátalján, miután kikerült a nevük a listázó ukrán oldalra

Rövid idő alatt négy vezető beosztású, magyar nemzetiségű közalkalmazott nyújtotta be felmondását a Beregszászi járásban, miután a Mirotvorec szélsőséges szervezet a hét elején feltette személyes adataikat a kettős állampolgárságú kárpátaljaiakat listázó weboldalára.

A felmondásuk nyilván nem független attól, hogy Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója három napja azt mondta, Kárpátalján a hatóságok több száz állami tisztviselőt és önkormányzati képviselőt fognak átvilágítani kettős állampolgárság ügyében a nyilvánosságra került adatok miatt.

A beregszászi magyar konzulátus épülete

A beregszászi magyar konzulátus épülete

Hirdetés

Fotó: Friedmann Endre / MTI

Jaroszlav Halasz, Kárpátalja humán ügyekért felelős helyettes kormányzója most azt közölte, hogy a négy felmondott magyar közös megegyezéssel távozik.

Kárpátaljai ukrán sajtóértesülések szerint ugyancsak benyújtotta felmondását a mezővári és a mezőgecsei iskola igazgatója. A Mirotvorec mindkettőjüket helyi önkormányzati képviselőkként listázta weboldalán.

A prozak.info kárpátaljai portál csütörtöki cikke szerint a kárpátaljai magyarokra gyakorolt nyomás súlyos válságot idézhet elő a megye közigazgatásában. A magyar nemzetiségű tisztviselők ugyanis nem szeretnék kitenni magukat megtorló intézkedéseknek, így önként távoznak állásaikból – írta az orgánum, megjegyezve, hogy amennyiben nem áll le az elindult folyamat, a több százat is elérheti a távozó hivatalnokok száma. Kárpátalján nagyon sok a magyar nemzetiségű közhivatalnok, és igen nehéz lesz pótolni őket, ha felmondanak.

A Mirotvorec csütörtökön a weboldalán azt állította, hogy az orosz titkosszolgálatoktól lopta el a magyar útlevelek teljes adatbázisát, amely tartalmazza a magyar úti okmánnyal rendelkező, kettős állampolgárságú kárpátaljai lakosok adatait. Valamint azt is, hogy feltételezésük szerint Szijjártó Péter külügyminisztert beszervezték az orosz titkosszolgálatok.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/12/karpatalja_felmondas_mirotrovec/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai

Több olvasónk is jelezte, hogy a Wizz Air kedd esti London-Budapest járatának utasai továbbra is …