2019. november 14., csütörtökMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
2019.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 307,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Négy éven belül a negyedik választást tartja Spanyolország, ahol újra kitört a katalán válság

Hirdetés

Négy éven belül a negyedik választást tartja Spanyolország, ahol újra kitört a katalán válság

Spanyolországban a belpolitikai válság megint odáig fajutl, hogy parlamenti választásokat kellett kiírni, ami négy éven belül a negyedik az országban, nem is különösebben nagy csoda, hogy mindössze egyhetes kampány előzte meg a november 10-re kiírt szavazást.

Hirdetés

Kapcsolódó

Mindjárt választanak, és még csak most kezdtek kampányolni

Közben kilenc politikust évekre börtönbe zárnának zendülés miatt. Mindez Európában – de vajon hol?

A mostani választás tétje, hogy sikerül-e feloldani a belpolitikai patthelyzetet és kormányt alakítani. A közvélemény-kutatások szerint arra lehet számítani, hogy a szavazás lezajlása után sem lesz könnyebb a kormányalakítás, mert egy párt sem szerez önálló kormányalakításhoz szükséges abszolút többséget a parlamentben.

Ráadásul ezt a többséget nem lehetne elérni csak a baloldali vagy csak a jobboldali pártok esetleges együttműködésével sem – írja az MTI. A felmérések azt mutatják: ahogy a legutóbbi, áprilisi választáson, most is a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) nyerhet, de tavasszal szerzett mandátumaihoz képest gyengébb vagy legfeljebb azonos eredménnyel.

Kapcsolódó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/10/spanyolorszag_valasztas_szavazas_katalan_valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pestises betegeket kezelnek Pekingben

Tüdőpestissel fertőzött betegeket szállítottak az észak-kínai Belső-Mongol Autonóm Területről egy Peking belvárosában található kórházba, hogy …