2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Nagyon lebukott (megint) az orosz állami tévé

Hirdetés

Nagyon lebukott (megint) az orosz állami tévé

Az orosz tévé még novemberben mutatott be egy lehangoló dokumentumfilmet arról, hova jutott Ukrajna a 2013-ban kezdődött, és 2014 februárjában győzelemre jutott forradalom után. Egy orosz blogger most kiderítette, az egyik főszereplő nem az ukrán Kirill Csubenko volt, hanem egy fehérorosz férfi, Vitalij Jurcsenko, aki viszont a közelében sem járt Kijevnek.

Az Egyes Csatorna azzal magyarázta a hamistást, hogy a dokumentumfilmet a tévé szerződéses ukrajnai munkatársai készítették – mert az állandó alkalmazásban álló orosz tévéseket nem engedik be Ukrajnába – s ők valóban egyik fehérorosz ismerősüket kérték fel, ugorjon már be egy interjú erejére. A magyarázkodásból az is kiderült, hogy állítólag valóban készült egy interjú Csubenkóval, ám az rossz minőségű volt, s mivel gyorsan le kellett adni az anyagot, Jurcsenkóval mondatták el újra azt, amit az állítólagos ukrán egykori aktivista mondott.

Az orosz állami televízió nem először keveredik hamisítási ügyben, a leginkább emlékezetes eset 2016-ban történt, amikor Moszkvában egy olyan riportot mutattak be, amelyből kiderült, hogy a franciák az EU helyett leginkább Oroszországgal akarnak együttműködni. Egy francia lap azonban vette a fáradtságot, s megkereste a nyilatkozókat, s kiderült: nem volt olyan alany, akinek ne hamisították volna meg a szavait, s voltak olyan idézetek is, amelyeket a valóságban senki sem mondott.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181208_Nagyon_lebukott_megint_az_orosz_allami_teve#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …