2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mit adott nekünk az Európai Unió?

Hirdetés

Mit adott nekünk az Európai Unió?

Az Európai Unió támogatói általában kézenfekvőnek gondolják, hogy mindenki tisztában van vele, milyen sok fejlesztést segített nyélbe ütni az EU az elmúlt években, és nem gondolják, hogy különösebben reklámozni kellene a nyilvánvalót. Pedig az uniót sokszor alaptalanul kritizáló hangok között pontosan erre van szükség. Az Európai Parlament (EP) a héten elindított egy weboldalt, amelyik nekiveselkedik a feladatnak. 

Az „Európának köszönhetjük” című internetes oldal konkrét projekteket sorol fel, például hogy a Dél-Alföldön EU-s pénzből öntözőrendszereket építettek, az egyik szegedi kórházban bővítették a idegrehabilitációs osztályt, Makón pszichiátriai nappali kórházat alakítottak ki, megépült az M43-as autópálya Szeged és a román határ között, oktatási együttműködés indult a magyar-szerb határtérségben.

„Az európaiak kérdésére, hogy mit is tesz értük Európa, az Európai Parlament új weboldala érthető, zsargonmentes választ ad. A weboldal értékes eszköz lesz ahhoz, hogy az Uniót közelebb hozzuk polgáraihoz” – mondta az EP elnöke, az olasz Antonio Tajani, amikor szerdán bemutatta a weboldalt.

Régiók és témák szerint lehet böngészni az EU-s projektek közül. Közel 1800 történet várja az olvasókat, 400 témában, olyanokban, mint például: hogan befolyásolja az Unió a családok életét, az egészségügyet, a hobbikat, az utazást, a biztonságot, a fogyasztói választásokat vagy a szociális jogokat? Hogyan támogatja az EU az egyes szakmákban dolgozókat, a méhészektől kezdve a sörfőzőkig? Mit tett az Unió a sportot, a vidéki turizmust, az internetezést vagy a tévézést kedvelőkért? Ebben a rovatban több nyelven elérhető podcastok is helyet kaptak.

A weboldalt az Európai Parlament kommunikációs és fordítási szolgálataival együttműködésben az Európai Parlament kutatószolgálata állította össze.

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?


Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/ep/2018/11/15/mit_adott_nekunk_az_europai_unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kurz a belügyminiszter felmentését kéri, hogy teljes legyen a korrupcióellenes vizsgálat

Kurz a belügyminiszter felmentését kéri, hogy teljes legyen a korrupcióellenes vizsgálat

Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter menesztését javasolja, jelentette be hétfőn kora este közölte Sebastian Kurz osztrák …