2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Michael Bloomberg megint csatlakozott a Demokrata Párthoz

Hirdetés

Michael Bloomberg megint csatlakozott a Demokrata Párthoz

Ismét csatlakozott a Demokrata Párthoz a milliárdos üzletember, Michael Bloomberg, aki tizenkét évig volt New York polgármestere előbb republikánus, aztán független politikusként – írja az MTI.

A milliárdos szerdán, pár héttel a november elején tartandó félidős választások előtt jelentette be az Instagram-oldalán, hogy regisztráltatta magát a pártban, így 2001 után ismét a Demokrata Párt tagja lett.

Mint írta, az Egyesült Államok történetének kulcsfontosságú pillanatiban a két párt egyike mindig védőbástyaként szolgált az alkotmányt fenyegető erők ellen, ezekre az erőkre pedig két évvel ezelőtt a Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvencióján fel is hívta a figyelmet.

Azért regisztráltattam magam újra demokrataként, mert demokratákra van szükségünk ahhoz, hogy biztosítsuk a fékek és ellensúlyok rendszerét, amire az országnak óriási szüksége van – tette hozzá.

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg

Fotó: Ludovic Marin / AFP

A 76 éves Bloomberg, aki az Egyesült Államok nyolcadik leggazdagabb embere, sokáig demokrata párti volt, majd 2001-ben republikánus lett, és megválasztása után New York polgármestereként is republikánus színekben politizált. Kétszer választották újra, egészen 2014-ig vezette a várost, mielőtt kinevezték volna utódját, a New Yorkot azóta is igazgató Bill de Blasiót.

Bloomberg 2007-ben hagyta ott a Republikánus Pártot, azóta függetlenként politizált, egy darabig pedig úgy tűnt, hogy a 2016-os elnökválasztáson is jelölt lesz majd, de végül nem indult, mert “nem akart beszállni egy olyan harcba, ami Trump győzelmével végződik”.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/10/michael_bloomberg_new_york_demokrata_part_usa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Trudeau ezidáig azon az állásponton volt, hogy nagyon nehéz lenne anélkül felbontani a 15 milliárd …