2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Michael Bloomberg megint csatlakozott a Demokrata Párthoz

Hirdetés

Michael Bloomberg megint csatlakozott a Demokrata Párthoz

Ismét csatlakozott a Demokrata Párthoz a milliárdos üzletember, Michael Bloomberg, aki tizenkét évig volt New York polgármestere előbb republikánus, aztán független politikusként – írja az MTI.

A milliárdos szerdán, pár héttel a november elején tartandó félidős választások előtt jelentette be az Instagram-oldalán, hogy regisztráltatta magát a pártban, így 2001 után ismét a Demokrata Párt tagja lett.

Mint írta, az Egyesült Államok történetének kulcsfontosságú pillanatiban a két párt egyike mindig védőbástyaként szolgált az alkotmányt fenyegető erők ellen, ezekre az erőkre pedig két évvel ezelőtt a Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvencióján fel is hívta a figyelmet.

Azért regisztráltattam magam újra demokrataként, mert demokratákra van szükségünk ahhoz, hogy biztosítsuk a fékek és ellensúlyok rendszerét, amire az országnak óriási szüksége van – tette hozzá.

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg

Fotó: Ludovic Marin / AFP

A 76 éves Bloomberg, aki az Egyesült Államok nyolcadik leggazdagabb embere, sokáig demokrata párti volt, majd 2001-ben republikánus lett, és megválasztása után New York polgármestereként is republikánus színekben politizált. Kétszer választották újra, egészen 2014-ig vezette a várost, mielőtt kinevezték volna utódját, a New Yorkot azóta is igazgató Bill de Blasiót.

Bloomberg 2007-ben hagyta ott a Republikánus Pártot, azóta függetlenként politizált, egy darabig pedig úgy tűnt, hogy a 2016-os elnökválasztáson is jelölt lesz majd, de végül nem indult, mert “nem akart beszállni egy olyan harcba, ami Trump győzelmével végződik”.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/10/michael_bloomberg_new_york_demokrata_part_usa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy áldozat özvegye 276 millió dollárra perli Boeinget

Legalább 276 millió dollár (80 milliárd forint) kártérítésre perli a Boeing repülőgépgyártó vállalatot egy francia …