2018. december 12., szerdaMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.12. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mianmari nők ezreit kényszerítik házasságba Kínában

Hirdetés

Mianmari nők ezreit kényszerítik házasságba Kínában

Több mint 7400 mianmari nőt kényszerítettek arra, hogy kínai férfival házasodjon össze 2013 és 2017 között – írta az MTI egy pénteken megjelent tanulmány nyomán.

A legtöbb nőt a házasság mellett gyermekvállalásra is kényszerítették – állítja az amerikai Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health és a thaiföldi Kachin Women’s Association Thailand (KWAT) közös tanulmánya.

Az írás tartalmaz egy felmérést is, amelyben több mint 400, Mianmar és Kína negyven különböző részén élő nő vett részt.

Hirdetés

A Kínában évtizedekig, egészen 2015-ig érvényben lévő, “egy gyermek” politika következményeként az országban a férfiak lélekszáma 34 millióval haladta meg a nőkét – mivel a lány magzatokat nagyobb eséllyel vetették el –, ez a népességbeli egyenlőtlenség az oka a szomszédos országokból származó nőkkel folytatott kereskedelemnek.

A konfliktusok, a földelkobzások, illetve a mianmari kormány által az ország határvidékein elkövetett további emberi jogsértései több ezer, dokumentumokkal nem rendelkező nőt taszítanak az emberkereskedők karjaiba, majd kényszerházasságba, amiből nem tudnak kimenekülni – írta a tanulmány. A kényszerházasságba kerülő nők számos jogsértést szenvednek el, emellett pedig egyéb fizikai és pszichológiai veszélyeknek vannak kitéve.

A publikáció célja az, hogy felhívja a figyelmet a probléma kiterjedtségére, illetve a segítségnyújtási szolgáltatások szükségességére.

Az írás felkéri Mianmart a belső konfliktusok megszüntetésére, és arra, hogy biztosítson állampolgárai számára személyazonosító okmányokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek legálisan dolgozhassanak északi szomszédjában, Kínában. A kínai kormányt pedig arra kérik, hogy a mianmari menekültek számára nyújtson biztonságos menedéket és humanitárius segítséget, hogy ezáltal csökkentse kiszolgáltatott helyzetüket.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/kenyszerhazassag_tanulmany_mianmar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A nemzetállamok egyedül vannak a bajban

A nemzetállamok egyedül vannak a bajban

Korai megítélni, de talán működhet a mandátumát 2021-ig kitölteni készülő Angela Merkel kancellár és a …