2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Messi nejlonzacskós hősét megfenyegették és elüldözték a tálibok

Hirdetés

Messi nejlonzacskós hősét megfenyegették és elüldözték a tálibok

Azóta sem lett könnyebb az élete a most hét éves Murtaza Ahmadinak, hogy az internet felkapta egy fotóját, amelyen egy kék-fehér csíkos bevásárlószatyrot alakított át az argentin futballválogatott mezévé, amelyre tollal felírták példaképének, Messinek a nevét.

Pedig olyan szépen indult az egész.

Az akkor ötéves kisfiút lefotózták, amint a romos afgán falvacskában focizik a zacskóban. A kép még Messihez is eljutott, aki előbb egy valódi és dedikált argentin mezt küldött neki, majd amikor a Barcelonával Dohába látogatott egy barátságos mérkőzésre, a kisfiút is meghívta, akivel kézenfogva sétált a futballpályára.

Bár a mesébe illő történetnek itt akár vége is lehetne, de a Síita kisfiú odahaza az elnyomott kisebbséghez, akikre a szunnita tálibok vadásznak.

Hirdetés

Így a kisfiú is azonnal céltábla lett, a környékbeli hadurak például magukhoz rendelték a családot, és megzsarolták őket, hogy már biztosan meggazdagodtak, és minden vagyonukat adják nekik, különben a kisfiút elveszik tőlük.

A családnak ezután menekülnie kellett, Pakisztánig jutottak, ahol azonban gyorsan elfogyott a pénzük, így kénytelenek voltak visszatérni a falujukba. De Ghazni térsége, ahol élnek, bár a kormány fennhatósága alá tartozik, a tálibok állandó fegyveres fenyegetése alatt áll, igazi ütköző zóna. 

Az elmúlt időszakban a tálibok kétszer is támadást indítottak a környéken, így megint menekülniük kellett. Ez utóbbi novembernek történt, már hallották a fegyverek zörejét, amikor mindenüket hátrahagyva távoztak otthonukból.

Minderről a kisfiú bátyja beszélt az AP hírügynökségnek. A kisfiú is megszólalt, nagyon hiányzik neki Messi, és reméli, hogy megint találkozhat majd vele.

„Amikor találkozunk, meg fogom kérdezni tőle, hogy vagy, ő meg majd azt válaszolja, hogy köszöni, és hogy legyek biztonságban, és együtt megyünk majd a pályára, ahol ő játszani fog, és meg majd nézem„, mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/messi_nejlonzacskos_murtaza_ahmadi_eluldoztek_talibok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …