2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megvan Trump új igazságügyi minisztere, aki átveszi az orosz vizsgálat felügyeletét

Hirdetés

Megvan Trump új igazságügyi minisztere, aki átveszi az orosz vizsgálat felügyeletét

Donald Trump amerikai elnök William Barr-t jelölte a lemondatott Jeff Sessions helyett új igazságügyi miniszternek, írja a BBC. A 68 éves Barr korábban 1991-1993 között az idősebb Bush elnöksége alatt volt már egyszer igazságügyi miniszter.

A jól ismert konzervatív jogász mostani kinevezéséig egy washingtoni ügyvédi irodában dolgozott.

Barr veszi majd át annak a vizsgálatnak a felügyeletét, amit Robert Mueller különleges ügyész a 2016-os elnökválasztás orosz beavatkozásának és az oroszok és Trump kampányának esetleges összejátszásának ügyében folytat.

Barr 2017 közepén írt egy véleménycikket a Washington Postba, amiben helyes lépésnek tartotta James Comey volt FBI-igazgató kirúgását. Szerinte Comey hibát követett el, amikor 2016 közepén a nyilvánosság elé állt a Hillary Clinton emailügyében folytatott nyomozás eredményeivel, anélkül, hogy erről beszélt volna Loretta Lynch akkori igazságügyi miniszterrel.

Hirdetés

Sessions-t már régóta támadta Trump, elsősorban az volt vele a baja, hogy kivonta magát a Mueller-vizsgálat felügyeletéből, ami a különleges ügyészt kinevező Rod Rosenstein igazságügyi miniszter-helyettes alá tartozott. Az elnök emellett bevándorlásügyben sem volt elégedett Sessions hozzáállásával. Végül a novemberi félidős választások után kellett mennie Sessions-nek.

Azóta megbízott miniszterként Matthew Whitaker, Sessions korábbi kabinetfőnöke, és az Iowa Hawkeyes volt amerikai futballistája vezette a minisztériumot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/megvan_trump_uj_igazsagugyi_minisztere_aki_atveszi_az_orosz_vizsgalat_felugyeletet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …