2018. december 12., szerdaMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.12. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megválasztották Angela Merkel utódát a CDU élére

Hirdetés

Megválasztották Angela Merkel utódát a CDU élére

Cikkünk frissül.

A párt eddigi főtitkára 517 szavazatot szerzett, ellenfelére, Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezetőre 482 kongresszusi küldött voksolt.

Ahogy korábban megírtuk, Annegret Kramp-Karrenbauer, volt Saar-vidéki miniszterelnök, a jelenlegi pártigazgató (aki AKK néven fut többnyire) hátránya, hogy Merkel emberének tartják, aki a migrációs politikát is követte. Előnye, hogy sikeres tartományi miniszterelnök volt, pártigazgatóként jól kiismeri magát, az elmúlt időkben is együtt élt a párttal.

Azzal, hogy AKK-t CDU- elnöknek választották, Merkel jó eséllyel kancellár maradhat a következő választásokig, de hogy ez a teljes maradék ciklust jelenti-e, nem tudni. A szociáldemokraták válsága ugyanis még maga alá temetheti a nagykoalíciót.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181207_angela_merkel_annegret_kramp_karrenbauert_cdu_tisztujitas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A nemzetállamok egyedül vannak a bajban

A nemzetállamok egyedül vannak a bajban

Korai megítélni, de talán működhet a mandátumát 2021-ig kitölteni készülő Angela Merkel kancellár és a …