2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megugrott a gyűlöletbűncselekmények száma Amerikában

Hirdetés

Megugrott a gyűlöletbűncselekmények száma Amerikában

Az FBI közlése szerint összességében 17 százalékkal nőtt a gyűlöletbűncselekmények száma 2017-ben, ezzel ez zsinórban már a harmadik év, amikor nő ez az adat, írja az AP hírügynökség. Az éves összegzés szerint 7100 ilyen ügy volt, nőtt a rasszista, illetve az áldozat vallása vagy szexuális orientációja miatti támadások száma.

A vallási motivációjú gyűlöletbűncselekmények 23 százalékkal, a zsidóellenes támadások 37 százalékkal nőttek. Matthew Whitaker megbízott igazságügyminiszter úgy fogalmazott, lépni kell az ügyben, az ilyen akciókkal szerinte az amerikai fő értékeket támadják hitvány módon.

Az FBI azt is hozzáteszi, hogy emelkedett a támadások száma, de emelkedett azoknak a hatósági embereknek a létszáma is, amelyek ilyen adatokat szolgáltatnak.

Hirdetés

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/11/13/megugrott_a_gyuloletbuncselekmenyek_szama_amerikaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump különleges trófeát adott át egy szumóbajnoknak

Donald Trump amerikai elnök éppen négynapos látogatását tölti Japánban. Ennek keretében egy szumómérkőzésre is ellátogatott, …