2019. december 6., péntekMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mégsem evakuálják a nukleáris fegyverbaleset közelében fekvő települést

Hirdetés

Mégsem evakuálják a nukleáris fegyverbaleset közelében fekvő települést

Az orosz hatóságok lefújták az Oroszország északi részén lévő Nyonoksza település szerda reggelre tervezett evakuálását, jelentette a TASS orosz hírügynökség magyar idő szerint kedden késő este. Kedd délután az orosz hírügynökség még arról számolt be, hogy a nukleáris fegyverbaleset közelében található települést evakuálják.

Hirdetés

A TASS szintén kedden jelentette, hogy a múlt héten bekövetkezett baleset áldozatait ellátó orvosokat Moszkvába küldték orvosi vizsgálatra. Az orvosok a baleset után védőruhát és légzőkészüléket viseltek. Arról is beszámoltak, hogy a balesettel kapcsolatban titoktartási megállapodásokat írattak alá velük.

Oroszország a hétvégén ismerte el, hogy a legelső hírekkel ellentétben nem 2, hanem 5 halottja van annak a balesetnek, amely során felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve tesztelés közben csütörtökön egy katonai lőtéren az észak-oroszországi Arhangelszk megyében. A hivatalos tájékoztatás szerint a balesetben a Roszatom munkatársai vesztették életüket.

A Roszatom hétfőn közölte, hogy a baleset áldozatainak emlékét úgy lehet a leginkább megtisztelni, ha az új fegyvertípusok kifejlesztését tovább folytatják.

A múlt heti oroszországi rakétarobbanásról úgy nyilatkozott újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, hogy nem volt hajlandó megerősíteni azt a nemzetközi találgatást, hogy a legalább öt ember életét követelő baleset a Burevesztnyiknek vagy Skyfallnak nevezett atommeghajtású cirkálórakétával történt volna.

A CNN szerint a szóvivő keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy csak szakértők […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/08/13/megsem_evakualjak_a_nuklearis_fegyverbaleset_kozeleben_fekvo_telepulest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék egy orosz város környékén

Az elmúlt napokban elárasztották az éhes jegesmedvék az Oroszország északkeleti részén fekvő Rürkajpij városának környékét, …