2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megkapták a hinduk az 1992-ben lerombolt indiai mecset területét

Megkapták a hinduk az 1992-ben lerombolt indiai mecset területét

Az indiai legfelsőbb bíróság egyhangú ítéletet hozott az 1992-ben lerombolt ajódhjai Bábri mecset területének tulajdonjogáról: eszerint a vitatott földterületen a hinduk templomot emelhetnek Ráma istennek, a muszlim közösséget pedig két hektár földdel kárpótolják, írja az MTI.

A legfelsőbb bíróság azzal indokolta döntését, hogy a tulajdonjog nem alapulhat valláson és hiedelmeken, csak valódi bizonyítékokon. A testület szerint a muszlimok nem tudták elég alaposan alátámasztani tulajdonjogi követelésüket.

A döntés jelentős győzelem az indiai miniszterelnök nacionalista kormányának. Szakértők attól tartanak, hogy az ítélet újra kiélezheti a feszültséget a hinduk és a muszlimok között. Ennek érdekében India egyes településein felfüggesztették a gyülekezési jogot, elvágták az internetet, a rendőrség pedig a közösségi oldalak ellenőrzésével próbálja elejét venni az uszításnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/10/india_hindu_babri_mecset_tulajdonjog_legfelsobb_birosag_dontes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Este tízkor zárnak a pubok a koronavírus miatt

Csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este tíz óráig tarthatnak csak nyitva a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – …