2018. október 15., hétfőMa Teréz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.10.15. Teréz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megfoszthatják állampolgárságától Santiago de Chile érsekét

Hirdetés

Megfoszthatják állampolgárságától Santiago de Chile érsekét

A chilei parlament arra készül, hogy a római katolikus egyház molesztálási botrányában játszott szerepe miatt megfosztja chilei állampolgárságától olasz bíborost, Santiago de Chile érsekét, írja az MTI egy ellenzéki szenátorra hivatkozva.

Ezzati 2006-ban kapott chilei állampolgárságot, az ország ügyeinek előmozdítása, különösen az oktatás terén.

Most már tudjuk, hogy ez nem igaz, mert a kiskorú gyerekek mellett nem állt ki

– fogalmazott Ximena Rincon. Egy jobboldali szenátor, Ivan Moreira szerint viszont nem lehet megfosztani az állampolgárságától olyan embert, akit még nem ítéltek el.

Hirdetés

A chilei egyházat pedofilbotrány rázta meg az elmúlt hónapokban. A hatóságok 158 embert, köztük püspököket, papokat és az egyházhoz köthető világi személyeket vontak vizsgálat alá a szexuális visszaélések ügyében, melyek közül nem egy a múlt század hatvanas éveire nyúlik vissza. Ezzatit augusztus 21-re idézték be meghallgatásra az ügyészségre, mert a gyanú szerint köze lehetett az esetek eltussolásához.

Jelenleg 73 ember ellen 38 ügyben folyik eljárás, akik a vádhatóság szerint 104 emberrel szemben követtek el szexuális visszaéléseket. Az áldozatok közül többen kiskorúak voltak, amikor bántalmazták őket. A chilei püspöki konferencia tájékoztatása szerint 44 embert függesztettek fel hivatalából.

Egy felmérés szerint a chileiek 96 százaléka úgy véli, hogy az egyház védelmezi a szexuális visszaélésekkel vádolt papokat.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/11/chile_santiago_egyhaz_molesztalasi_vadak/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a bajor választás előzetes hivatalos végeredménye

Az előzetes végeredmény szerint a Keresztényszociális Unió (CSU) kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi tartományi …