2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még hetekig tombolhatnak a lángok Új-Zélandon

Hirdetés

Még hetekig tombolhatnak a lángok Új-Zélandon

Hétfőn hazatérhetett az a mintegy háromezer wakefieldi, aki Új-Zéland történetének egyik legpusztítóbb bozóttüze miatt kényszerült elhagyni otthonát – írja az MTI. 

A katasztrófavédelmi szervek egyik tisztségviselője, Trevor Mitchell elmondta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően sikerült megfékezni a kedden fellobbant lángok terjedését, de a tűz még hetekig tombolhat. Az időjárás-előrejelzés szerint nem várható nagyobb mennyiségű csapadék a térségben.

John Sutton a tűzoltóság részéről úgy nyilatkozott, hogy sok terület maradt, amely még nem égett le, és a tűzoltók akár márciusig is küzdhetnek a lángokkal, amelyek eddig mintegy 2300 hektárnyi területet és egy házat perzseltek fel a Déli-szigeten lévő Nelson közelében. A tűz eloltásán mintegy 190 tűzoltó dolgozik tíz helikopter és két repülőgép segítségével.

A lángok Pigeon Valley-ben lobbantak fel először, az első szikrák egy mezőgazdasági tevékenység szándékolatlan következményei voltak. A környék mintegy 400 lakóját kitelepítették, ők továbbra sem térhetnek haza. Csaknem húsz éve nem volt ilyen súlyos tűz az országban – közölte egy katasztrófavédelmi szakértő. 

Hirdetés

Jacinda Ardern miniszterelnök rendkívülinek és példátlannak nevezte a bozóttüzet. 

A déli féltekén található Új-Zélandon jelenleg nyár van. A szomszédos Ausztráliában január volt a legmelegebb hónap, amióta rögzítik a meteorológiai adatokat az országban, tomboló bozóttüzekkel délen és áradásokkal a trópusi északon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/02/11/meg_hetekig_tombolhatnak_a_langok_uj-zelandon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …