2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Még hetekig tombolhatnak a lángok Új-Zélandon

Hirdetés

Még hetekig tombolhatnak a lángok Új-Zélandon

Hétfőn hazatérhetett az a mintegy háromezer wakefieldi, aki Új-Zéland történetének egyik legpusztítóbb bozóttüze miatt kényszerült elhagyni otthonát – írja az MTI. 

A katasztrófavédelmi szervek egyik tisztségviselője, Trevor Mitchell elmondta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően sikerült megfékezni a kedden fellobbant lángok terjedését, de a tűz még hetekig tombolhat. Az időjárás-előrejelzés szerint nem várható nagyobb mennyiségű csapadék a térségben.

John Sutton a tűzoltóság részéről úgy nyilatkozott, hogy sok terület maradt, amely még nem égett le, és a tűzoltók akár márciusig is küzdhetnek a lángokkal, amelyek eddig mintegy 2300 hektárnyi területet és egy házat perzseltek fel a Déli-szigeten lévő Nelson közelében. A tűz eloltásán mintegy 190 tűzoltó dolgozik tíz helikopter és két repülőgép segítségével.

A lángok Pigeon Valley-ben lobbantak fel először, az első szikrák egy mezőgazdasági tevékenység szándékolatlan következményei voltak. A környék mintegy 400 lakóját kitelepítették, ők továbbra sem térhetnek haza. Csaknem húsz éve nem volt ilyen súlyos tűz az országban – közölte egy katasztrófavédelmi szakértő. 

Hirdetés

Jacinda Ardern miniszterelnök rendkívülinek és példátlannak nevezte a bozóttüzet. 

A déli féltekén található Új-Zélandon jelenleg nyár van. A szomszédos Ausztráliában január volt a legmelegebb hónap, amióta rögzítik a meteorológiai adatokat az országban, tomboló bozóttüzekkel délen és áradásokkal a trópusi északon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/02/11/meg_hetekig_tombolhatnak_a_langok_uj-zelandon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Támogatóinknak köszönhetően több száz emberrel beszélhettünk vidéki riportjaink során. Megdőlt a hőség abszolút rekordja Franciaországban: …