2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / May lehetőséget ad az alsóháznak, hogy döntsön egy új népszavazásról

Hirdetés

May lehetőséget ad az alsóháznak, hogy döntsön egy új népszavazásról

Theresa May brit kormányfő egy sor változtatást jelentett be a korábban többször is leszavazott megállapodásához, amikkel azt reméli, hogy megnyerhet magának munkáspárti képviselőket a június elejére tervezett újabb szavazásnál.

Többek között jogilag kötelezővé tenné a kormánynak, hogy alternatív megoldásokat találjon 2020-ig a kilépési megállapodásában számos képviselőnek elfogadhatatlan ír-északír tartalékmegoldás ügyében. Ezzel ugyanis határozatlan időre a vámunióban ragadhatnának a britek.

May emellett a brit munkavállalók jogait is a mostaninál jobban védené, és a környezetvédelemben sem akar semmilyen változást a brexit után.

Theresa May élő beszéde Londonban a Brexitről 2019. május 21-én

Hirdetés

Theresa May élő beszéde Londonban a Brexitről 2019. május 21-én

Fotó: Pool / Reuters

Azt is megígérte, hogy az alsóházi képviselők szabhatnák meg a jövőbeli kapcsolatokról az EU-val folytatott tárgyalások menetét. Ehhez azt is hozzátette, hogy a képviselők megint szavazhatnának arról, hogy akarnak-e második népszavazást (ezt korábban már többször is elutasította a parlament).

A változtatásokkal a pontos szöveget a következő napokban hozzák valamikor nyilvánosságra. May a Sunday Timesnak írt cikkében azt ígérte vasárnap, hogy „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor június elején újból szavazásra bocsátja a kilépési megállapodását.

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője akkor még azt mondta, hogy ő semmi olyat nem hallott előzetesen, ami alapvető újdonságokra utalna. A Munkáspárt pedig továbbra sem támogatta a megállapodást.

A Munkáspárt pénteken mondta fel a brexitügyi megállapodást, amiről a konzervatív párti kormánnyal áprilisban kezdett tárgyalásokat, amikkel May a parlamenti patthelyzetet próbálta feloldani. May kilépési megállapodását háromszor szavazták le, és a saját pártjából is sok képviselő szembefordult vele. Ezért próbált az ellenzékkel kiegyezni, amivel viszont még jobban magára haragította párton belüli ellenfeleit.

A brit EU-tagság az eredeti menetrend alapján március 29-én szűnt volna meg, de a brexit-megállapodás sorozatos alsóházi visszautasításai nyomán Theresa May kétszer is kezdeményezte a kilépés elhalasztását. Az április 10-én tartott soron kívüli EU-csúcs döntése alapján a jelenlegi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/05/21/brexit_theresa_may_bejelentes_megallapodas_munkaspart_tory_valtoztatasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb republikánus kihívója akadt Donald Trumpnak

Újabb republikánus kihívója akadt Donald Trumpnak

A támogatások révén van lehetőségünk számos anyagot készíteni a csodálatos vidéki Magyarországról. Támogass te is! …