2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyar bevándorlóknak is nyomják a bevándorlóellenes kormánypropagandát Ausztráliában

Hirdetés

Magyar bevándorlóknak is nyomják a bevándorlóellenes kormánypropagandát Ausztráliában

A Nyugat-Ausztráliában élő magyaroknak szóló havi értesítő májusi számának ingyenes verziójában megjelent egy egész oldalas tájékoztató arról, hogy hogyan tudnak szavazni az ausztráliai magyarok a 2019-es európai parlamenti képviselő választásokon, hívta fel a figyelmünket egy olvasó. 

Ebben még nem lenne semmi meglepő, hiszen ez elvileg azt segíti, hogy aki Ausztrália ezen részén akar szavazni levélben, az tudja a technikai részleteket: hol kell regisztrálni, hogyan kell szavazni és így tovább. 

Csakhogy a teljesen általános tájékoztató szövegbe valahogy belekerült az alábbi bekezdés is, ami nemcsak szavazásra buzdít, de összefoglalja azt is, hogy mi a Fidesz-KDNP álláspontja a választásokról és Európa jövőjéről:

Hirdetés

“Mindenki szavazata fontos, mert az EP választások fogják meghatározni, hogy milyen irányt követ Európa a következő négy évben. A liberális-demokrata irányt követő ellenzéki pártok általában támogatják egy „Európai Egyesült Államok” kialakítását, melyet a nemzetállamok gyengítésével és a helyi lakosság bevándorlás útján történő felhígításával próbálják elérni. A FIDESZ-KDNP kormány párt viszont nem bevándorlással, hanem a magyar családok gyermekvállalási támogatásával kívánja elérni a lakosságcsökkenési problémákat. A különböző pártok részletes programjáról a www.választás.hu, illetve az adott pártok honlapjáról szerezhet további információt. Szerk. “

Ausztráliában élő olvasónk felháborodott ezen, hiszen úgy érezte: a fenti bekezdéssel a Perthi Magyar Értesítőt kiadó Nyugat-Ausztráliai Magyar Egyesület, amely – a megítélése szerint “rendkívül jó kapcsolatot ápol a nagykövetséggel – nyíltan kampányol a Fidesz-KDNP mellett.” Ráadásul nevetségesnek tartotta azt, hogy az újság

bevándorlásellenes propagandát nyom egy bevándorlókból formált egyesületnek.

ausztrál02

Fotó: Perthi Magyar Értesítő

Az kétségtelen, hogy nem nehéz a havi értesítő fenti idézetét kormánypropagandaként olvasni. A legnagyobb probléma ugyanakkor ezzel a bekezdéssel épp az, hogy nem nyíltan foglal állást a kormánypárt mellett, hanem közérdekű információként tálalja azt. A szöveg ugyanis teljes egészében objektív tájékoztatóként pozicionálja magát, miközben kizárólag a kormánypártot nevezi meg, az összes ellenzéki párt programját pedig egy kalap alá véve ismerteti – nem mellesleg erősen a Fidesz-KDNP narratívája szerint.

Ön is külföldön élő magyar? Tapasztalt hasonlót?

<a href="mailto:tema@mail.index.hu" id="hyperlink_1b87f65b898f1c615791e53f4ecf5c6d" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/05/14/ausztralia_ep-valasztas_kormany_propaganda_konzul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Norvégia …