2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Macedóniában elindult a “Beteg” hadművelet

Hirdetés

Macedóniában elindult a “Beteg” hadművelet

Bujar Osmani, a fiatal szkopjei orvos politikai karrierje mesésen indult. Az albán nemzetiségű doktor Nikola Gruevszki jobboldali macedón  kormányfő idején felkérést kapott az egészségügyi tárca vezetésére, később Gruevszki saját helyettesének is kinevezte.

A miniszter időben megérezte a változó idők üzenetét, egy idő után levált Gruevszkiről és így formációjával a baloldali Zoran Zaev új kabinetjében is helyet kapott. Most éppen ő az európai ügyek felelőse.

Korrupció

Az orvos vélhetően beleszeretett a politikai feladatokba, de lehet, hogy immár megbánta egykori döntését, mert a macedón különleges ügyészség immár őt és 14 társát is vizsgálni kezdte. Ez egyáltalán nem ritka mostanában arrafelé, tucatnyi eljárás van, különböző eurómilliós ügyek, lopászatok gyanúja miatt.

A “Beteg” ügy

A volt minisztert a “Beteg” elnevezésű ügy érinti, ennek során európai forrásokból megvalósított egészségügyi közbeszerzéseket vizsgál az ügyészség, amely azt állítja, hogy 80 millió eurós kár érte az országot. A gyanú szerint Osmani személyesen is belefolyt több kórház rekonstrukciójához kapcsolódó pályázatba és elérte, hogy a magasabb árat ajánló bolgár GBS-Balgoevgrad cég nyerjen.

Bujar Osmani mindent tagad, és ahogy az már lenni szokott, ő politikai leszámolásról beszél, míg a regnáló baloldal súlyos korrupciós bűncselekményekről. Mindez egyáltalán nem tét nélküli Macedóniában, hiszen egy nagy értékű és állítólag kifejezetten a korábbi miniszterelnök által használt luxus-Mercedes beszerzése miatt a belügyminisztert hat, a korábbi miniszterelnököt két évre ítélték. 

.

 állítólagos bűncselekmények állami költségvetéséből összesen 80 millió eurót tesznek ki.

.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/11/macedoniaban_elindult_a_beteg_hadmuvelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai

Több olvasónk is jelezte, hogy a Wizz Air kedd esti London-Budapest járatának utasai továbbra is …