2019. január 22., keddMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Levegőbe röpített egy éttermet az Iszlám Állam

Hirdetés

Levegőbe röpített egy éttermet az Iszlám Állam

Legkevesebb tizenhárom civil vesztette életét Moszulban egy autóba rejtett pokolgép robbanásában csütörtökön – közölte a ninivei kormányzóság vezető biztonsági tisztségviselője.

Mohammed al-Dzsabúri dandártábornok szerint a robbanószerkezet egy étterem közelében lépett működésbe az Iszlám Állam terrorszervezet egykori iraki fellegvárában. A halottakon kívül legalább 23 ember megsebesült a robbantásban, amely az éttermen felül a környező épületeket is megrongálta.

Egyelőre egy szélsőséges szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de valószínűleg az Iszlám Állam terroristái lehetnek az elkövetők. Az IS túlélői ugyanis a Kalifátus megsemmisülése óta visszatértek a gyökereihez. Mivel 2014 és 2017 közötti észak-iraki terroruralmuknak köszönhetően mindenhol elveszítették az urbánus szunnita lakosság támogatását, ezért kisebb, 3-5 fős sejtekre tagozódva a hegyes-sivatagos vidékeken húzzák meg magukat, és onnan beszivárogva hajtanak végre merényleteket a városokban, illetve a Ninive és Anbar tartományt sűrűn pettyező ellenőrzőpontok  ellen, működésüket pedig emberrablásokból finanszírozzák.

Hirdetés

(MTI)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/11/08/moszul_robbantas_iszlam_allam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az EP

Több pénzt költene klímavédelemre és innovációra az EP

Módosítaná az Európai Bizottság költségvetési tervezetét az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottsága. A testület döntött …