2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Leleplezték a Facebookot manipuláló Soros-birodalmat

Hirdetés

Leleplezték a Facebookot manipuláló Soros-birodalmat

A Soros-birodalom és a Facebook háborúja folytatódik. Persze ez csak látaszatháború, miután a Facebook Soros embereinek első szemvillantásáraa meghunyászkodott. Kiszivárgott a Facebook által indított vizsgálat eredménye, amely bebizonyította, hogy a teljes Facebook-ellenes mozgalom, a Freedom from Facebook mögött a spekuláns érdekeltségébe tartozó szervezetek állnak. Ki lepődött meg? A nagy liberális belháború folytatódik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ultraliberális Soros-birodalom összezörrent a szintén erősen liberális Facebook vezetőségével, ami kicsit vicces szituációt eredményezett.

Történt ugyanis, hogy a New York Times hosszú cikket közölt a Facebook-ról, amelyből kiderült, hogy a közösségi oldal vezetői szerződést kötöttek egy PR-céggel, amely Soros után kutakodott.

Soros György GeorgeForrás: —

Lett is botrány. Patrick Gaspard, az OSF elnöke levelet írt Sheryl Sandbergnek, a Facebook ügyvezetőjének, amelyben számon kérte a közösségi oldal vezetőjét – jó főkegyúrhoz méltóan -, hogy hogyan merészeltek bántani a tőzsdespekulánst.

Hirdetés

Gaspard összefüggésbe hozta a Facebook tevékenységét a levélbombával, amit néhány hete a Soros házához küldtek.

Az OSF-vezető Gaspard levele után a Facebook természetesen meghunyászkodott, és elnzést kért.

A fenti eset előzménye, hogy Soros a davosi, januári világgazdasági fórumon a Google-t és a Facebookot a „társadalom fenyegetésének” nevezte, de ahogy azt megírtuk, korábban támogatta a „Freedom from Facebook” mozgalmat is.

Erre volt a közösségi oldal amúgy logikus üzleti válasza, hogy a fentebb már említett Definers nevű céggel szerződést kötöttek.

A megbízás arra szólt, hogy a cég derítse ki, hogy volt-e bármilyen pénzügyi érdekeltsége Sorosnak, hogy Davosban kikelt a Facebook ellen.

Forrás: AFP/Herbert Neubauer

A Facebook-ellenes mozgalom mögött szinte csak Soros katonái állnak

Nos, időközben úgy tűnik meglett a vizsgálat eredménye, és a Buzzfeed nyilvánosságra hozta a Definers kutatását, amely megállapította, hogy a Facebook ellenes mozgalom, a Freedom from Facebook mögött ott állnak a Soros által finanszírozott szervezetek.

Sőt, jobban mondva szinte csak és kizárólag azok állnak. Csak épp más-más név alatt futnak. 

Vagyis – ha esetleg valaki meglepődött volna – Soros pénzügyi szempontból is érdekelt a Facebook-ellenes mozgalomban.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

A legszebb, hogy Eddie Vale, a Freedom from Facebook csoport szóvivője azt állította, hogy nem kapott pénzt a szervezet közvetlenül a spekulánstól, ami igaz is, azonban a Freedom from Facebook-ot alkotó öt civil szervezet közül négy Soros pénzből él, az alapítványának támogatását élvezi.

Ezek pedig: 

  • Open Markets Institute mögött is ott áll az álfilantróp, amely intézet szóvivője, Matt Stoler nemrég el is mondta, hogy ők nyíltan vállalták, hogy pénzt kapnak Sorostól.
  •  Citizens Against Monopoly nevű szervezetet pedig a fenti Open Markets hozta létre, amely vélhetően ugyanazt a szellemiséget képviseli mint az anyaszervezet.
  • SumofUs Partners nevű szerveződés partnerei között ott van Soros „házikincstára” az Open Society Foundation, de egy „Tides Foundation” is, amelyet a Soros alapítvány 4.1 millió dollárral támogatott csak 2016-ban.
  • MoveOn.org-ot szintén az álfilantróp alapította és egy másik szervezettel együtt szintén dollármilliókban részesítette.

Hát ilyen ha valakinek Soros lesz az ellensége, elkezdenek osztódással szaporodni az ugyanazt szajkózó ellenfelek.

Az ügy azért is érdekes, mert korábban kiderült, hogy a Soros Györgyhöz kötődő Media Matters nevű szervezet két évvel ezelőtt kiszivárgott bizalmas programanyagában leírtaknak megfelelően a Google-t, a Facebookot és az összes többi közösségi médiaplatformot működtető cég a balliberális, bevándorláspárti politikai erőkkel együtt titokban azon dolgozik, hogy kitiltsák a közösségi médiumokról a jobboldali véleményeket és az ezeket képviselő személyeket, valamint cégeket.

Az elmúlt hónapokban számos amerikai jobboldali médiumot, újságírót és véleményvezért is kitiltottak, a Facebook, a Twitter vagy éppen a YouTube közösségi oldalairól. Azaz teljesen elhallgattatták őket.

Vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy Soros a Facebook fölötti totális kontrollra törekszik.

Forrás:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181207-facebook-soros-birodalom-haboru-folytatodik.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …