2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Közös európai hadsereget akar Macron

Hirdetés

Közös európai hadsereget akar Macron

Európai hadsereg létrehozását javasolta Emmanuel Macron francia elnök az Europe 1 francia rádióadónak adott keddi interjújában.

Az államfő szerint valódi európai hadsereg nélkül nem lehet megvédeni az európaiakat, akik szerinte nem hagyatkozhatnak kizárólag az Egyesült Államokra. Külön kiemelte Oroszországot, mint amely megmutatta, hogy fenyegetést jelenthet.

Macron szerint azért van szükség a közös haderőre, mert Európa határán – általa közelebbről meg nem nevezett – tekintélyelvű hatalmak emelkednek és fegyverkeznek.

Európának képesnek kell lennie megvédenie magát, legyen szó Kínáról, Oroszországról, vagy akár az Egyesült Államokról – tette hozzá, felhívva a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok felmondta a rövid és közepes hatóságú nukleáris erőkről szóló 1987-es megállapodást. Macron hozzátette, ennek fő vesztese Európa és a biztonsága.  

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181106_Kozos_europai_hadsereget_akar_Macron#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Törökországban ezrek tüntettek egy éhségsztrájkot folytató képviselőnő mellett

A csaknem egy éve raboskodó Güven november 8-án kezdett éhségsztrájkba, tiltakozásul Abdullah Öcalannak, a Kurdisztáni …