2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kopt keresztények elleni öngyilkos merényletet hiúsítottak meg Egyiptomban

Hirdetés

Kopt keresztények elleni öngyilkos merényletet hiúsítottak meg Egyiptomban

Kopt keresztények ellen terveztek öngyilkos merényletet Kairó közelében szombaton. Egyiptomi biztonsági erők sikeresen megakadályozták, hogy a merénylő eljusson a Shubra-el-Heima térségben lévő Szűz Templomába, írja az MTI.

A templomban szombatig tartott a kopt keresztények által Szűz Mária születését ünneplő fesztivál. Az épület környékén bevezetett szigorú biztonsági intézkedések akadályozták meg, hogy a merénylő túl közel kerüljön a templomhoz. Az öngyilkos öve egy közeli hídon robbant fel, és csak a merénylő halt meg a robbanásban.

Az elmúlt években iszlám szélsőségesek számtalan támadást követtek el az egyiptomi keresztény kisebbség és templomaik ellen. 2016-ban a kairói katedrálisban 25 embert öltek meg egy öngyilkos merényletben. 2017 áprilisában virágvasárnapon két kopt templomban 47 ember vesztette életét kettős öngyilkos merényletben. Egy hónappal később Dél-Egyiptomban 28 embert öltek meg, akik buszon utaztak zarándoklatra. Valamennyi támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta.

Hirdetés

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/11/kopt_keresztenyek_elleni_ongyilkos_merenyletet_hiusitottak_meg_egyiptomban/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar kezdeményezésre védené az EU a nemzeti kisebbségeket

Magyar kezdeményezésre védené az EU a nemzeti kisebbségeket

Az Európai Parlament (EP) szeretné az egész EU-ra érvényesen meghatározni, hogy minimálisan milyen jogok illetik …