2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Könnygázzal oszlattak a rendőrök a párizsi tüntetésen

Hirdetés

Könnygázzal oszlattak a rendőrök a párizsi tüntetésen

A rendőrség könnygázt is bevetett a Champs-Élysées-nél összegyűlt sárga mellényes tiltakozók oszlatásához, írja az AFP.

A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényes mozgalom szombatra hirdetett meg újabb tiltakozónapot, és már délelőtt 9 körül több ezren vonultak a Champs-Élysées-n.

A tüntetők az elnöki palotához próbáltak eljutni, de a rendőrök sorfala elzárta az utat, rohampajzsokkal is próbálták visszaszorítani őket. Ezután néhány százan a mellékutcákon próbáltak átjutni a rendőrségi lezárásokon, ekkor vetettek be ellenük könnygázt. A tüntetők egy része válaszul megdobálta a rendőröket. Azóta feszült a helyzet, de viszonylagos nyugalom van.

Minden be van zárva

Párizsban tartózkodó tudósítónk szerint a Diadalívet és környékét is teljesen lezárta a rendőrség. A környező utcákon is mindenkit igazoltatnak a rendőrök, átkutatják a táskákat. Minden be van zárva, a boltok be vannak deszkázva a környéken.

Hirdetés

Folyamatosan érkeznek tüntetők a Diadalív felé, de már senkit sem engednek át. Az összegyűlt sárga mellényesek a francia himnuszt, a Marselleise-t éneklik, rigmusokat skandálnak. „Hallgassátok a nép haragját!”, „Macron mondjon le!”, „Macron tévútra vitt!” feliratú táblákat és transzparenseket látni.

A távolból hallani durranásokat, amik feltehetően könnygázgránátok lehetnek. A Diadalívnél is érezni a könnygáz szagát.

34 embert őrizetbe vettek

A tüntetők többsége békés maradt, nincs jele olyan erőszaknak, mint múlt szombaton. 8 ezer rendőrt helyeztek készenlétbe, és az utcákra vezényelték a csendőrség több tucat páncélozott járművét is, mert a békés tüntetők közé vegyülő rendbontók provokációitól tartottak.

A francia rendőrség szombat reggel 317 embert előállított, közülük 34-et vettek őrizetbe. A gyanúsítottak vidékről érkezett 30 év körüli férfiak, akiknél álarcokat, kalapácsokat vagy köveket találtak.

(Borítókép: Könygázzal oszlatnak a francia rendőrök Párizsban a sárgamellényes tüntetésen 2018. december 8-án. Fotó: Christian Hartmann / Reuters)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/08/konnygazzal_oszlattak_a_rendorok_a_parizsi_tuntetesen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Befejeződött a vizsgálat: Trumpék nem játszottak össze az oroszokkal

Befejeződött a vizsgálat: Trumpék nem játszottak össze az oroszokkal

A Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai szerint Donald Trump kampánycsapata nem játszott össze az …