2020. január 29., szerdaMa Adél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 314,00 Ft
2020.01.29. Adél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 314,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Könnygáz és káosz Franciaországban

Hirdetés

Könnygáz és káosz Franciaországban

Az elmúlt évek legnagyobb francia sztrájkja a tömegközlekedéstől az oktatásig több szektorban is komoly problémákat okoz – írja a BBC. Párizsban 250 ezer, az ország többi részén 450 ezer tüntető vonult utcára délután négy felé, hogy nemtetszésüket fejezzék ki az új nyugdíjtervezet ellen. Többek között tanárok, rendőrök, kórházi dolgozók, ügyvédek és reptéri dolgozók vesznek részt a megmozduláson. A gazdák, akiknek a legalacsonyabb nyugdíj jár nem vesznek részt a megmozdulásokon.

Hirdetés

Az új rendszer elhagyná a jelenlegi 42 nyugdíjtervet, aminek egy pontozós rendszer venné át a helyét. Eszerint minél többet dolgozik majd valaki, annál magasabb nyugdíjat kap. Nemrég kitolták a nyugdíjkorhatárt 60-ról 62 éves korra (ami még így is OECD átlag alatt van). A reform több nagyon kedvező nyugdíjcsomagot is törölne, valamint akik a 64 éves kor előtt vonulnának vissza, alacsonyabb nyugdíjra számíthatnak. A szakszervezetek attól tartanak, hogy az embereknek tovább kell majd dolgozniuk kevesebb pénzért.

Mindezek hatására vonultak utcára a franciák, sőt, a szakszervezetek szerint még nyolcból hét olajfinomítót blokád alá is vett, így akár üzemanyagválság is bekövetkezhet, ha elég ideig húzzák a sztrájkot.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/12/05/nyugdijreform_tuntetes_franciaorszag_macron/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellátási káosz van Vuhanban

Ellátási káosz van Vuhanban

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk. Támogass te is! Hosszú kórházi sorok, …