2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Komoly vita alakult ki a Trump elmozdításáról szóló tárgyalás első napján

Komoly vita alakult ki a Trump elmozdításáról szóló tárgyalás első napján

Kedden John Roberts főbíró megnyitotta a Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalását. Az első nap, amely a tárgyalás – a republikánus szenátusi frakcióvezető, Mitch McConnell által javasolt – eljárási szabályainak megvitatásával telt, a demokrata és a republikánus törvényhozók közötti éles vitákat hozott – írta az MTI. 

Megnyitójában John Roberts, a szenátusi tárgyalás bírája – egyébként az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke – a tárgyalás viselkedési szabályait is felolvasta. Ezek szerint a szenátorok és a házelnök által kijelölt impeachment-menedzserek nem használhatnak mobiltelefonokat, nem szólhatnak közbe. Roberts még azt is rögzítette, hogy a politikusoknak “főbíró úr” megszólítással kell illetniük őt.

John Roberts főbíró

John Roberts főbíró

Fotó: Handout / Reuters

McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus frakciójának vezetője kedden reggel még módosította a tárgyalásra vonatkozó eljárási szabályzat javaslatát, amelyről aznap szavaztak a törvényhozók.

Három napig érvelhetnek

Az új változat szerint a szenátusban mindkét félnek – a demokratáknak és a republikánusoknak egyaránt – 24 óra áll majd a rendelkezésére érvelésének részletes előterjesztésére, és a pártok nem kettő, hanem három napon keresztül mondhatják el érveiket. Ezt követően a szenátorok 16 órát kapnak, hogy az ellentétes politikai oldal képviselőinek kérdéseket tehessenek fel, majd négyórás vita következik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/22/donald_trump_impeachment_targyalas_elso_nap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Homofób megjegyzései miatt vonta vissza az EP egy fogságban lévő belarusz ellenzéki Szaharov-díj jelölését

Ritkán van konszenzus az Európai Parlament nagy politikai szekértáborai között, az idei Szaharov-díjazott jelölésében azonban …