2019. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kő kövön nem maradt a Michael hurrikán után

Hirdetés

Kő kövön nem maradt a Michael hurrikán után

Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt, írja az MTI tudósítója.

Az időközben trópusi viharrá szelídült Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik felmérni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor.

Hirdetés

Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait.

Panama City és Mexico Beach ép ház nélkül maradt. „Apokaliptikus a pusztulás” – tudósított a CBS televízió. Nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a figyelmet, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

A viharnak Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozata van. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/12/egyesult_allamok_usa_florida_michael_hurrikan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy áldozat özvegye 276 millió dollárra perli Boeinget

Legalább 276 millió dollár (80 milliárd forint) kártérítésre perli a Boeing repülőgépgyártó vállalatot egy francia …