2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kő kövön nem maradt a Michael hurrikán után

Hirdetés

Kő kövön nem maradt a Michael hurrikán után

Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt, írja az MTI tudósítója.

Az időközben trópusi viharrá szelídült Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik felmérni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor.

Hirdetés

Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait.

Panama City és Mexico Beach ép ház nélkül maradt. „Apokaliptikus a pusztulás” – tudósított a CBS televízió. Nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a figyelmet, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

A viharnak Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozata van. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/12/egyesult_allamok_usa_florida_michael_hurrikan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több mint egy évig harcolt egy ausztrál politikus, hogy lemondjon magyar állampolgárságáról

Több mint egy évig harcolt egy ausztrál politikus, hogy lemondjon magyar állampolgárságáról

Hollo 2017 decemberében kezdte intézni a magyar állampolgárságról való lemondását, s végül 14 hónappal később, …