2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kitiltottak minden nem elektromos járművet egy londoni negyedből

Hirdetés

Kitiltottak minden nem elektromos járművet egy londoni negyedből

Minden eddiginél szigorúbb környezetvédelmi szabályozást vezetett be egy apró, mindössze kilenc utcából álló londoni negyed: a reggeli és délutáni csúcsforgalomban kitiltottak minden benzines, dízel, vagy régebbi típusú hibrid járművet. A kilenc érintett utcába hétköznap reggelenként 7 és 10, illetve délután 4 és 7 között csak elektromos és hidrogéncellás autók, e-biciklik, illetve a hibridautók legújabb modelljei hajthatnak be. A szabályt megszegők 130 font (kb 47 ezer forint) bírságra számíthatnak. A helyi lakosok, illetve az arrafelé dolgozók természetesen mentesülnek a tiltás alól.

Az új szabályozás bevezetését éles vita övezte, de a lakók 70%-os többséggel támogatták a kezdeményezést. A helyi vezetés abban reménykedik, az ultraalacsony kibocsátású zónák ötletét mások is át fogják venni később. A rendszer kritikusai azzal érvelnek, hogy ez hosszú távon ellehetetleníti a közlekedést azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a drága új technológiákat, és végső soron csak a gazdagoknak kedvez.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/09/03/kitiltottak_minden_nem_elektromos_jarmuvet_egy_londoni_negyedbol/

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új-Zélandon két perces néma csönddel emlékeztek a merénylet áldozataira

Két perces néma csönddel és az iszlám imára hívó ének országos közvetítésével emlékeztek meg pénteken …