2020. szeptember 28., hétfőMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiszivárgott emailek tehetik tönkre Afrika leggazdagabb hölgyét

Kiszivárgott emailek tehetik tönkre Afrika leggazdagabb hölgyét

Kiszivárgott emailekbe bukhat bele Isabel dos Santos két milliárd dolláros üzleti birodalma – derül ki a Guardian és más lapok oknyomozásából. Afrika egyik legtehetősebb nője Angola, az olajban gazdag afrikai ország korábbi elnökének a lánya. Az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma által vezetett nyomozás arra utal, hogy dos Santos apja pozícióját kihasználva jutott a vagyonához. Dos Santos jelen van a banki- és telekommunikációs szektorban, a televíziózásban, az alkohol-  és gyémántiparban, cementgyártásban, de még szupermarketek és ingatlanok is az érdekeltségébe tartoznak.

A Luanda leaks-et az Afrikai Szivárogtatókat Védő Platform szerezte meg, és nagyjából 715 ezer emailt, grafikont, szerződést, vizsgálatot és számlakivonatot foglal magába. Dos Santos és férje szerint az egész csak egy politikai trükk, boszorkányüldözés a jelenlegi kormány részéről, mert politikai fenyegetésnek tartják őket. Minden vádat tagadtak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/19/angola_isabel_dos_santos_korrupio_nepotizmus_vizsgalat_oknyomozas_szivargas_email/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nem csitulnak az indulatok Minszkben

Nem csitulnak az indulatok Minszkben

Megkezdte a tiltakozók őrizetbe vételét a rendőrség Minszkben. Immár hetedik egymást követő vasárnap vonultak tízezrek …