2020. május 31., vasárnapMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kislétrával vártam Orbánt washingtoni fogadtatásán

Hirdetés

Kislétrával vártam Orbánt washingtoni fogadtatásán

Késik a szlovák fickó, mi meg itt elázunk

– panaszkodott mögöttem egy helyi fotós Orbán Viktorra várva kevéssel kettő után, szemerkélő esőben, a Fehér Ház északnyugati kapujánál. Aztán a mellette lévő hamar kijavította, hogy a szlovák múlt héten volt, a mostani Magyarországról jön. 

Érthető módon az amerikai sajtót elsősorban az izgatta, hogy Trump mit csinál vagy mond, de azért a többség ennél sokkal jobban képben volt Magyarországgal is. Azért egy ilyen “working meetingre” is kipakolta vagy 30 fotós és videós az összecsukható kislétráját, hogy azt a 15 másodpercet is felvegyék, amíg Trump előbújik a házából, nagyot mosolyognak Orbánnal a kedvükért 8-10 méterről, aztán bemennek. 

A lehető legkisebb hírveréssel

Mögöttük jókedvű magyarok sétálgattak, telefonálgattak az elkapott foszlányok alapján, de nem tudtam kimenni hozzájuk, mert akkor oda lett volna a tuti helyem, majdnem az első sorban. Muszáj volt közel lenni, hátha mondanak is valamit, a magyar külügy ugyanis a lehető legcsendesebbre akarhatta hangolni az eseményt, legalábbis Orbán nem tartott utána sajtótájékoztatót,

Hirdetés

most se lehetett tőle kérdezni, sajnos.

Pontosabban pár szerencsés újságíró utánuk mehetett a viszonylag kisebb ovális irodába, a legszerencsésebbeknek pedig egy-két rövid kérdésére válaszolgattak is Trumpék. De én nem voltam ilyen kiválasztott. Ráadásul a magyar külügy a napokon át folytatott, legkitartóbb próbálkozásaim ellenére se válaszolt egy mukkot se, ami talán nem a legszerencsésebb egy állami intézmény, pláne a külügy esetében. 

A pódiumtól balra el kell mozdítani a falat

De azt cserébe el tudom mesélni, hogy a fehér házi tudósítók élete kifejezetten lehangolónak tűnt. A meló önmagában még izgalmas – ha nem úgy vesszük, hogy a Trump-jelenség igazából egy darab elnyúló sztori – de úgy álltában elég nomád élet folyik az északnyugati kapu melletti összezsúfolt sajtós részlegen.

A nagyobb hírügynökségeknek megadatik, hogy három beépítettszekrénnyi büdös kis sötét lyukakból tolják folyamatosan öten-hatan a híreket, a többiek egymás hegyén-hátán a nyomorogtak a szűk folyosókon ülve,  vagy bevackolva egy fél osztályterem méretű sajtószoba kis padsoraiba a pódium előtt.  

<img id="kep_szerkfoto_image_27752819" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2775/27752/277528/27752819_4d017bc83d5df38b554773ddecf51c22_wm.jpg" alt="Donald Trump fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Fehér Házban 2019. május 13-án." […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/05/14/orban_trump_washington/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Újraindul a turizmus Norvégiában és Dániában, de a svéd határok zárva maradnak

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Norvégia …