2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kim Dzsongun meghívta a pápát

Hirdetés

Kim Dzsongun meghívta a pápát

Észak-Koreába invitálja Ferenc pápát Kim Dzsongun – írja az Independent. A meghívást Mun Dzse In dél-koreai elnök tolmácsolta az egyházfőnek vatikáni audienciáján. Mun maga is katolikus vallású.

A hírek szerint Ferenc úgy reagált, hogy ha valóban meghívást kap, megfontolja, hogy elfogadja-e.

A meghívás politikailag nagyon ellentmondásos. Egyrészt a pápa látogatása kétségtelenül Kim kezére játszana, tovább erősítve fontosságát és nemzetközi elismertségét. Másrészt Észak-Korea a lehető legbrutálisabban lép fel általában a vallás, de különösen a keresztények ellen. Dokumentált esetek bizonyítják, hogy a bibliák becsempészéséért, vagy bármilyen hittérítésért kényszermunkatáborba zárják a rajtakapottakat. A bibliacsempészet elsősorban a kínai határon folyik.

Külföldi hittérítőket is zaklatnak, egy dél-koreai misszionárius éveket töltött büntetőtáborban. A rezsim születése óta, már Kim Ir Szen idejében is rendkívül ellenséges volt a vallással szemben, de Kim Dzsongun kormányzása sem hozott enyhülést.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181019_Kim_Dzsongun_meghivta_a_papat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Játszótéren erőszakolt meg egy svéd nőt három migráns

Egy játszótéren erőszakolt meg és rabolt ki egy háromfős migránsbanda egy 25 éves lányt Svédországban. …