2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiengedik a kémkedéssel gyanúsított orosz férfit Norvégiában

Hirdetés

Kiengedik a kémkedéssel gyanúsított orosz férfit Norvégiában

Norvégia szabadon bocsátja azt az orosz állampolgárt, akit szeptemberben vettek őrizetbe kémkedés gyanújával – jelentette be pénteken a norvég titkosszolgálat.

Mihail Boskarevet az oslói repülőtéren fogták el, miután részt vett egy interparlamentáris szemináriumon a norvég parlamentben. Azzal gyanúsították meg, hogy információkat próbált gyűjteni a parlament informatikai rendszeréről.

Tagadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, az oslói orosz nagykövetség Facebook-oldalán pedig korábban azt közölte, hogy a férfit abszurd ürügy alapján vették őrizetbe.

Hirdetés

Az 51 éves orosz férfi szabadon engedésével Norvégia elesett attól a lehetőségtől, hogy ezt az ügyet felhasználva kialkudja annak a norvég állampolgárnak, Frode Bergnek a szabadulását, akit 2017 decemberében vettek őrizetbe Moszkvában szintén kémkedés címén. A norvég titkosszolgálat tagadja, hogy bármi összefüggés lenne a két eset között. (MTI)

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/19/kiengedik_a_norvegiaban_kemkedessel_vadolt_orosz_ferfit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Iszlám Állam ellen harcoló szíriai kurdokat fogadta Macron

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) egyik küldöttségét fogadta pénteken Emmanuel Macron francia elnök, aki támogatásáról …