2020. augusztus 10., hétfőMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kezd összeállni Trump ukrán játszmája, de még hiányoznak a kulcstanúk

Kezd összeállni Trump ukrán játszmája, de még hiányoznak a kulcstanúk

A Trump ellen az ukrán elnökkel folytatott, erősen zsarolásszagú (bár Trump szerint fantasztikusan tökéletes, csak csúnyán kiforgatott) telefonbeszélgetés miatt indult impeachment-eljárásban már 2677 oldalnyi vallomás keletkezett idáig, és bár kulcsfontosságú részletek hiányoznak, az már minden korábbinál jobban látszik, hogy egy kétes telefonbeszélgetésnél sokkal többről van szó: az ukránok és az amerikai diplomácia emberei egyaránt biztosak voltak benne, hogy az amerikai katonai segélyek felfüggesztése a Biden elleni esetleges ukrán ügyészségi eljárással függ össze. Hogy azonban pontosan ki és milyen indoklással függesztette fel a 400 millió dollárnyi segélyt, ma sem tudni, mivel a valódi döntéshozók igyekeznek szabotálni az eljárást.

A demokraták által kezdeményezett eljárás hat hete tart, azt akarják bizonyítani, hogy Trump azért függesztette fel a segélypénzeket, hogy ezzel zsarolja ki: az ukrán hatóságok vizsgálják az egyik fő demokrata elnökjelölt-esélyesnek számító Joe Biden és fia ukrajnai ügyeit. Az oroszokkal szemben az amerikai külpolitika alapvetése az ukránok támogatása, Trump azonban megrögzötten hisz a főleg az amerikai keménymag körében népszerű, mások által konteónak gondolt véleményben, miszerint nem is az oroszok, hanem ukránok által az elnökválasztási kampányban a demokrata email-rendszer feltörése mögött, és különben is, Trump szerint az ukránok „mind korrupt, szörnyű emberek”.

000 OX6RD

Fotó: Tiziana Fabi / AFP

Az amerikai elnök ezt májusban mondta Kurt Volker, az ukrajnai különmegbízott vallomása szerint, amikor arról próbálták meggyőzni, hogy fogadja a Fehér Házban a frissen megválasztott ukrán elnököt, Vlagyimir Zelenszkijt. Ez fontos célja volt az ukrán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/09/2600_oldal_vallomasbol_all_ossze_trump_ukran_jatszmaja_de_hianyoznak_a_kulcstanuk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megnyúzták, majd megsütötték a kutyákat a migránsok Olaszországban

Kétségbeesetten számolt be arról egy lampedusai olasz nő, hogy mit művelnek a migránsok a birtokán. …