2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kanadás felsőben érkezett meg új hazájába a családja elől menekülő szaúdi lány

Hirdetés

Kanadás felsőben érkezett meg új hazájába a családja elől menekülő szaúdi lány

Rahaf Mohammed al-Kununmúlt szombaton érkezett Bangkokba,  az őt állítása szerint elnyomás alatt tartó családjától szökött el közös kuvaiti vakációjukról . Az volt az eredeti célja, hogy Ausztráliába menjen tovább, de megérkezése után a thaiföldi hatóságok őrizetbe vették, elvették az útlevelét, és vissza akarták szállíttatni Kuvaitba, mondván, „családi problémáról” van szó, amibe nem szólnak bele.

A fiatal nő azonban elbarikádozta magát egy szobában a repülőtéren, és onnan a közösségi médián keresztül próbált segítséget kérni.  Az üzenetekre emberi jogi aktivisták és újságírók tucatjai sereglettek a bangkoki hotelhez, és a hatóságok is engedtek az álláspontjukon: hazatoloncolás helyett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) védnöksége alá helyezték, és megkapta a tartózkodási engedélyt is.

Al-Kununt végül Kanada fogadta be, ő pedig szombaton már meg is érkezett Torontóba. A 18 éves lány a kanadai külügyminiszter, Chrystia Freeland oldalán egy UNHCR-es baseballsapkában, Kanada feliratú melegítőfelsőben lépett ki a reptéri váróba.

Hirdetés

Ő egy nagyon bátor fiatal nő, aki sok mindenen ment keresztül… most pedig az új otthonába fog menni

mondta róla a kanadai diplomácia vezetője.

al-Kunun azt állítja, hogy Szaúd-Arábiában  nem tanulhat és nem dolgozhat, a családja pedig kegyetlenül bánt vele, volt, hogy fél évre bezárták a lakásba, és nem engedték ki. Az iszlám vallás elutasítása miatt a jog szerint akár halálbüntetés is fenyegetné, ha visszatérne régi hazájába.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/01/12/kanadas_felsoben_erkezett_meg_uj_hazajaba_a_csaladja_elol_menekulo_szaudi_lany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai

Több olvasónk is jelezte, hogy a Wizz Air kedd esti London-Budapest járatának utasai továbbra is …